to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:44 | 24.02.2022

Αθλητισμός

Θ. Μωραΐτης: Επικοινωνιακό σόου και προσχηματική η διαβούλευση της κυβέρνησης για την οπαδική βία

«Θα καταθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας με ολοκληρωμένο και θεσμικό τρόπο στο ελληνικό κοινοβούλιο, τόσο στην αρμόδια επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια»


Σε δήλωση προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τη διαβούλευση του κ. Αυγενάκη για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

"Η “διαβούλευση” που διοργανώνει η κυβέρνηση σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχείο αποτελεί ακόμη ένα επικοινωνιακό σόου, από αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει ο κ. Αυγενάκης τα τελευταία δύο χρόνια.

Εκτός από προσχηματική, καθώς έχουν ήδη προαποφασιστεί και προαναγγελθεί  τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της “οπαδικής βίας”, παραβιάζει τις αρχές της καλής νομοθέτησης και υποβαθμίζει το ρόλο του Κοινοβουλίου.

Αυτό αναγκάστηκε να παραδεχθεί, εξάλλου, και ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης, απαντώντας χθες  στην κριτική του τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία κ. Θάνου Μωραΐτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Κύρωση της Σύμβασης  του “Σεν Ντενί”: Ότι δεν προτίθεται δηλαδή να φέρει το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα σε δημόσια διαβούλευση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να παρακάμψει τη διαδικασία της διαβούλευσης καθώς το αρχικό αθλητικό νομοσχέδιο που ανέβηκε στο OpenGov τον περασμένο Νοέμβριο είναι πολύ διαφορετικό, τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε έκταση, σε σχέση με αυτό που ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες στη βουλή. Περιλαμβάνει τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, επέκταση του ιδιώνυμου και νέες διατάξεις για την λειτουργία των λεσχών φιλάθλων για τα οποία θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ευρεία δημόσια διαβούλευση και σοβαρή επιστημονική επεξεργασία.

Για όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, αρκεί η σημερινή κεκλεισμένων των θυρών ολιγόωρη διαβούλευση στην αίθουσα ενός ξενοδοχείου με επιλεγμένους συνομιλητές της αρεσκείας του οι οποίοι απλά θα επικυρώσουν με την παρουσία τους τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Σε αυτό στο επικοινωνιακό σκηνικό της κατ’ επίφασης διαβούλευσης που στήνει η κυβέρνηση, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία δεν προτίθεται να δώσει άλλοθι.

Θα καταθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας με ολοκληρωμένο και θεσμικό τρόπο στο ελληνικό κοινοβούλιο, τόσο στην αρμόδια επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)