to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:34 | 24.11.2022

Αθλητισμός

Θ. Μωραΐτης: Αυτή είναι η αλήθεια για το Παπαχαραλάμπειο, κ. Αυγενάκη

Επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το Παπαχαραλάμπειο εθνικό αθλητικό κέντρο είχε μετατραπεί σε πόλο έλξης για χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μπορούσαν ελεύθερα να γυμνάζονται με ασφάλεια, είτε να προπονούνται μέσα από τα αθλητικά σωματεία της πόλης - Ο Λ. Αυγενάκης θυμήθηκε το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο και τη Ναύπακτο, λίγο πριν η κυβέρνηση της ΝΔ εγκαταλείψει την διακυβέρνηση της χώρας


Σε δήλωση προέβη ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο.

Στην δήλωσή του, θέλησε να επιτεθεί ευθέως στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αυγενάκη, κυρίως για το Παπαχαραλάμπειο στάδιο, αλλά και συνολικά για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον συγκεκριμένο τομέα.

Αναλυτικά, η δήλωση του τομεάχρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει ως εξής:

Το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο της Ναυπάκτου ήταν ενταγμένο στον Εθνικό Σχεδιασμό της διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 2015 - 2019. Την τετραετία αυτή έγιναν σημαντικά έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού στην κατεύθυνση της ασφάλειας, της αθλητικής υποδομής για αθλούμενους και θεατές και την εύρυθμη λειτουργία της, η οποία δυσχεραινόταν από την υποστελέχωση, την έλλειψη προσωπικού βασικών ειδικοτήτων και την ανεπάρκεια των απαραίτητων οικονομικών πόρων.

Την τετραετία 2015-2019 επισκευάστηκε, αποπληρώθηκε και παραδόθηκε ο νέος αγωνιστικός χώρος (το παρκέ) στο κλειστό γυμναστήριο, σχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και αποπερατώθηκε το έργο της ενεργειακής αυτονομίας του Σταδίου. Με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, το Παπαχαραλάμπειο εθνικό αθλητικό κέντρο αποτέλεσε την πρώτη δημόσια αθλητική υποδομή που μπήκε στην εποχή της ενεργειακής αυτονομίας, μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στον παραπάνω σχεδιασμό εντάχθηκε η κατασκευή σύγχρονου ταρτάν του αγωνιστικού χώρου του στίβου. Δημοπρατήθηκε το 2019 και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019 ως ώριμο έργο, το οποίο σύμφωνα με τις συμβάσεις έπρεπε να αποπερατωθεί και παραδοθεί το φθινόπωρο του 2019. Άντι αυτού η κατασκευή του έργου διήρκησε πάνω από τρία χρόνια και σήμερα 3,5 χρόνια μετά, έχει αποπερατωθεί, έχει εκδοθεί απόφαση προσωρινής παραλαβής, αλλά δεν έχει γίνει η οριστική παραλαβή του έργου. Εδώ δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά... Επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ένα έργο τριών μηνών ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 χρόνια και ο Λ. Αυγενάκης υπόσχεται την αποπεράτωση του.

Παράλληλα, αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, χαμένα για το Παπαχαραλάμπειο εθνικό αθλητικό κέντρο, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια αποκατάστασης του ξύλινου στεγάστρου της εξέδρας του Σταδίου, το οποίο είχε σοβαρά στατικά προβλήματα, έπρεπε να αντικατασταθεί και ο κ. Αυγενάκης δεν έχει πράξει τίποτα σε σχέση με αυτό. Επίσης δεν έχει γίνει κανένα έργο αποκατάστασης των προβλημάτων της εξέδρας του Σταδίου, η οποία παραμένει σε κακή κατάσταση, των εσωτερικών χώρων, των χώρων εξυπηρέτησης των θεατών, όπως επίσης δεν έχει ολοκληρωθεί η πλήρης ανακατασκευή της περίφραξης (μάντρα του Σταδίου) η οποία χωρίζει το εθνικό αθλητικό κέντρο από έναν τοπικό χείμαρρο, όποιος δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα και καταστροφές στο στάδιο.

Επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το Παπαχαραλάμπειο εθνικό αθλητικό κέντρο είχε μετατραπεί σε πόλο έλξης για χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μπορούσαν ελεύθερα να γυμνάζονται με ασφάλεια, είτε να προπονούνται μέσα από τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Οι δηλώσεις και οι υποσχέσεις του Λευτέρη Αυγενάκη σε σχέση με το Παπαχαραλάμπειο εθνικό αθλητικό κέντρο αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία επί τρία χρόνια δεν έπραξε τίποτα για το συγκεκριμένο χώρο, παρέλαβε έτοιμα – ολοκληρωμένα και ώριμα προς ολοκλήρωση έργα, τα οποία είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το μόνο που κάνει είναι να δίνει υποσχέσεις για το απώτερο μέλλον της ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία έτσι κι αλλιώς είχε δρομολογηθεί.

Σε ό, τι αφορά την παραχώρηση των υποδομών του «Προπονητηρίου πίστας κανόε - καγιάκ Σλάλομ» στο Παπαχαραλάμπειο, θυμίζουμε στον κ. Αυγενάκη ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και δεν έχει υπάρξει καμία χρηματοδότηση, καμία αποκατάσταση των βασικών υποδομών και το κυριότερο: το Προπονητήριο, μέχρι στιγμής, παραμένει χωρίς άδεια λειτουργίας. 

Ο Λ. Αυγενάκης θυμήθηκε το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο και τη Ναύπακτο, λίγο πριν η κυβέρνηση της ΝΔ εγκαταλείψει την διακυβέρνηση της χώρας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)