to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:59 | 28.09.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Θ. Μιχελής: Δημιουργούν μπλοκ «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» για ίδιον όφελος στην Παιδεία

Σχολάρχες, ιεράρχες, αρχαιολάτρες και άλλοι ανεβαίνουν στο «άρμα» της ΝΔ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και στόχους, εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Μιχελής μιλώντας Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη.


Το νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί στο τέλος Αυγούστου αφορούσε την διαπολιτισμική εκπαίδευση, την ελληνόγλωσση εκπαίδευση των ελληνόπαιδων του εξωτερικού, αλλά και την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε μεγάλο βαθμό, επαναφέρει τις ρυθμίσεις της υπουργού Παιδείας της ΝΔ Μαρ. Γιαννάκου για τον έλεγχο των ιδιωτικών σχολείων, ακυρώνοντας τις αντίστοιχες του επίσης «γαλάζιου» Κ. Αρβανιτόπουλου, που είχε προσεγγίσει την ιδιωτική εκπαίδευση ως... σούπερ μάρκετ, είπε ο κ. Μιχελής.

Υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τα ολοήμερα δημοτικά ενιαίου τύπου, τα γυμνάσια ως σχολεία εκπαίδευσης και όχι εξετάστικά κέντρα, με μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων από 13 σε 4, αλλά και η εξισορρόπηση της διδασκαλίας αρχαίων και νέων ελληνικών.

Αυτό που έγινε σαφές με την κόντρα για τα θρησκευτικά, προϋπήρχε και σε άλλες περιπτώσεις: ενώ για τα θέματα αυτά υπήρχε συζήτηση με την άλλη πλευρά, μετριοπαθείς ιεράρχες, θεολόγους κτλ., τώρα όλοι φαίνεται να συμπλέουν με την ΝΔ σε ένα «μπλοκ αντιΣΥΡΙΖΑ», για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.

Οι σχολάρχες μιλούν για «σοβιέτ» στα σχολεία, οι αρχαιολάτρες -και όχι αρχαιογνώστες- για κατάργηση των αρχαίων, οι ιεράρχες για κατάργηση των θρησκευτικών, ενώ τίποτε από αυτά δεν ισχύει.

Σημείωσε επίσης ότι αμέσως μετά ακολουθεί η η συζήτηση για το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ειδικά για την κόντρα του υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη με την Εκκλησία, εκτίμησε ότι θα υπάρξει ομόθυμη υποστήριξη της κυβέρνησης προς το πρόσωπό του και τόνισε ότι το θέμα του αναλυτικού προγράμματος είναι ζήτημα του υπουργείου Παιδείας και κανενός άλλου.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτίμησε ότι υπάρχουν προοδευτικές φωνές που σε μία ουσιαστική συζήτηση δεν θα είναι «μπετόν» κατά της κυβέρνησης, αν και από την άλλη σημείωσε την στάση του ΚΚΕ που προκαλεί έκπληξη, καθώς χαρακτήρισε το θέμα των θρησκευτικών «αποπροσανατολιστικό» χωρίς να πάρει θέση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)