to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 27.06.2022

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Ζητάμε εκλογές γιατί εάν η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία θα είναι τεράστια η καταστροφή για τη χώρα

Ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του χρωστάνε στις τράπεζες 17 εκατ. ευρώ αλλά με χαριστικές ρυθμίσεις ενώ βγαίνουν σπίτια των πολιτών σε πλειστηριασμό για χρέη μόλις 15.000 ευρώ


Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» (Κανάλι της Βουλής) και τον δημοσιογράφο Φώτη Κωστόπουλο, η κ. Θεανώ Φωτίου τόνισε τα εξής:

·         Ζητάμε εκλογές γιατί κάθε μέρα που περνάει οξύνεται η φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων ενώ τα αδύναμα στρώματα οδηγούνται σε νέα ανθρωπιστική κρίση. Ο πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει ένα κλίμα τοξικότητας στην κοινωνία διότι όσο αυτή η κατάσταση διατηρείται επιβάλλεται ο λόγος της κυβέρνησης σε όλα τα ΜΜΕ, όπως απέδειξε και η έκθεση του ΕΣΡ  όπου το 90% του τηλεοπτικού χρόνου καταλαμβάνει η ΝΔ, το 16% ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα υπόλοιπα κόμματα είναι εξαφανισμένα. Για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τελειώνει τα παιχνίδια και να ορίσει τώρα ημερομηνία εκλογών τον Σεπτέμβριο.

·         Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πριν από λίγες ημέρες ότι δε βοηθήσαμε τα μεσαία στρώματα όπως έπρεπε διότι ήταν απαραίτητο να βγάλουμε την κοινωνία από την ανθρωπιστική κρίση. Το νέο μας πρόγραμμα αποκαθιστά τα μεσαία στρώματα και τη μικρομεσαία  επιχειρηματικότητα.

·         Ζητάμε στο Πόθεν Έσχες να αναγράφονται οι ρυθμίσεις των δανείων διότι έτσι θα αποκαλυφθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του έχουν χαριστικές ρυθμίσεις για τα 17 εκατ. ευρώ χρέη και επομένως, δε μπορούν να παρεμβαίνουν στην αναλγησία των τραπεζών που βγάζουν σε πλειστηριασμό για χρέη μόλις 15.000 ευρώ τα σπίτια των πολιτών. Μια κυβέρνηση τόσων μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών προφανώς δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να σου κόβεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Καταθέσαμε σχετική τροπολογία, αλλά δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.

·         Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ ότι μοίραζε  επιδόματα-που όμως, τα έδινε στα αδύναμα στρώματα-ενώ ο ίδιος μοιράζει επιδόματα, επιδοτώντας τους «μεγαλοκαρχαρίες» και τους ολιγάρχες της ενέργειας. Καθυστέρησε ένα χρόνο να πάρει μέτρα, που σήμερα είναι αναποτελεσματικά, όπως το power και το fuel pass. Επέβαλε πέρυσι στις 5 Αυγούστου τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τώρα, αντί να την καταργήσει, απλά δε θα φαίνεται στον λογαριασμό. Εμπαίζει για μια ακόμη φορά τους πολίτες.

·         1,5 δις είναι τα υπερκέρδη από την ενέργεια-όσο θα κόστιζε η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης- και δεν ακουμπά τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες της ενέργειας.

·         Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη με 60% αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Δύο παράγοντες καθορίζουν το ενεργειακό κόστος: η τιμή του ρεύματος και η τιμή των καυσίμων. Εμείς προτείναμε κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, πλαφόν 5% στις ανατιμήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας, αυτό δηλαδή που έκανε η Ισπανία και η Πορτογαλία, και παράλληλα, προτείναμε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Πρέπει να καταργηθεί η αισχροκέρδεια και το χρηματιστήριο ενέργειας.

·         Εμείς πιστεύουμε στην απλή αναλογική και σε κυβερνήσεις συνεργασίας που μπορούν να είναι εποικοδομητικές πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις. Η απλή αναλογική επιτάσσει συνεργασίες από όλα τα κόμματα που εντάσσονται στην αριστερά ή την κεντροαριστερά, από το ΚΚΕ μέχρι το το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)