to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 17.12.2018

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Προϋπολόγισμός που καταγράφει την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη

«Ψηφίζουμε αύριο, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ένα προϋπολογισμό που καταγράφει την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη με ποσοστό 2,5%, το υψηλότερο της τελευταίας δεκαετίας», τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά την ομιλία της στη Βουλή, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2019.


«Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται χωρίς περικοπές συντάξεων, χωρίς αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, με μείωση του φόρου επιχειρήσεων και, κυρίως, με την αύξηση του κατώτατου μισθού και των κοινωνικών δαπανών», επισήμανε η Αναπληρώτρια Υπουργός.

Αναφερόμενη στις πολιτικές της Κυβέρνησης για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι «το 2015 παραλάβαμε προϋπολογισμό για την πρόνοια 790 εκατ. ευρώ. Μέσα σε τρία δύσκολα χρόνια, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό κατά 408%, από 790 εκατ. ευρώ σε 3,2 δις ευρώ».

«Εμείς πιστεύουμε, αντίθετα από τον κ. Μητσοτάκη και τον ΣΕΒ, ότι οι υψηλές  δαπάνες για την πρόνοια είναι απαραίτητες για την κοινωνία και, ταυτόχρονα, είναι αναπτυξιακές. Το 2015 η χώρα κατέγραφε τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας και παιδικής φτώχειας στην Ευρώπη. Αυτό το “success story” μας παραδώσατε» τόνισε η κ. Φωτίου.

«Καταφέραμε να αντιστρέψουμε την πορεία κοινωνικής διάλυσης και τώρα ακούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε ένα κράτος επιδομάτων. Πείτε μας, ποια επιδόματα θα κόψετε;» αναρωτήθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός και συμπλήρωσε ότι «την απάντηση την έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, που είπε ότι θα ενσωματώσει όλα τα επιδόματα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που χθες εξήγγειλε ότι θα είναι 900 εκατ. ευρώ. Εμείς ήδη δίνουμε  850 εκατ.  ευρώ για το ΚΕΑ και συνολικά για όλα τα επιδόματα 3,2 δις ευρώ. Δηλαδή, θα κόψει τα επιδόματα όλων που δεν είναι ακραία φτωχοί. Αυτό ήταν το σχέδιο του ΔΝΤ που αντιγράφει η ΝΔ, το οποίο ζητούσε ψαλίδι σε συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, γάμου, μητρότητας, κηδείας, δαπάνες δημοσίων ιδρυμάτων, ΑμεΑ, ηλικιωμένων, οικογενειακά επιδόματα και επιδόματα αναπηρίας, επιδότηση φοιτητικής στέγης, μεταφορά μαθητών και πολυτέκνων».

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στις αλλαγές του μοντέλου της πρόνοιας, τονίζοντας ότι «ιδρύουμε κράτος πρόνοιας για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους φτωχούς, διαφανές με ψηφιακές παροχές και υπηρεσίες που καταργούν τις πελατειακές σχέσεις και την γραφειοκρατία».

«Η ΝΔ επιχειρεί την εθνικιστική αναδίπλωση, μπολιάζοντας τα ακροατήρια της με τον χρυσαυγίτικο λόγο. Αυτό θα είναι το επίδικο των εκλογών. Ο διχασμός ή η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη», υπογράμμισε η Αναπληρώτρια Υπουργός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)