to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:40 | 19.01.2023

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Πρωτοφανής η θεσμική παράβαση της Μιχαηλίδου με την βάναυση προβολή προσωπικών δεδομένων της 12χρονης (ηχητικό)

«Αντί προστασίας, γίνεται υπονόμευση της ψυχοκοινωνικής ένταξης του παιδιού και συνέχιση της επαναθυματοποίησης του»


Διαβάστε τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη της Θ. Φωτίου, αν. Τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη και βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο «Μαγκαζίνο» (105,5FM) και την δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου:

·         Έχουμε μια πρωτοφανή θεσμική παράβαση του καθήκοντος  της υφυπουργού,  αρμόδιας για την παιδική προστασία, με την βάναυση προβολή προσωπικών δεδομένων. Αντί προστασίας, γίνεται υπονόμευση της ψυχοκοινωνικής ένταξης του παιδιού και συνέχιση της επαναθυματοποίησης του. Και παράλληλα, ακούμε ασύστολα ψεύδη  για την οικονομική, την ψυχοκοινωνική και την εκπαιδευτική στήριξη.

·         Η κ. Μιχαηλίδου δεν παρενέβη ώστε να καταθέσει η 12χρονη στο Σπίτι του Παιδιού και να αποτρέψει την επαναλαμβανόμενη θυματοποίηση με την κατάθεση στην ασφάλεια (4 φορές). Δεν παρενέβη ώστε να πάνε σε δημόσια δομή η 12χρονη και τα αδέρφια της, αλλά τα έστειλαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

·         Και όταν ενεργοποιήθηκε ο θεσμός  της συγγενικής αναδοχής, η υφυπουργός καταφέρνει το τεράστιο πλήγμα στην ψυχοκοινωνική ένταξη και αποκατάσταση με την αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων του παιδιού, τόπο, κατοικία, κτλ. Συνεχίζεται έτσι η  θυματοποίηση του.

·         Παράλληλα, επιδίδεται σε ασύστολα ψεύδη, όπως αποκαλύπτει η δικηγόρος της οικογένειας για την οικονομική στήριξη και την εργασιακή αποκατάσταση της ανάδοχης οικογένειας. Ενώ το παιδί λαμβάνει ψυχοκοινωνική στήριξη σε απόσταση 50 χιλιομέτρων μακριά από εκεί που μένει.

·         Η κ. Μιχαηλίδου γνωρίζει ότι τα θέματα που αφορούν το παιδί τυγχάνουν μεγάλης κοινωνικής και επικοινωνιακής προβολής. Από την αρχή της πολιτικής της διαδρομής θέλει να συνδέεται με τον τομέα του παιδιού και της παιδικής κακοποίησης.

·         Από το 2019 επιχειρεί την οικειοποίηση του νόμου για την υιοθεσία-αναδοχή, ο οποίος λειτουργούσε ψηφιακά ήδη από τον Απρίλιο του 2019.  Αφού τον «πάγωσε» , έβαλε τον πρωθυπουργό να τον εγκαινιάσει δύο φορές. Ενώ δεν υλοποιεί τον θεσμό της επαγγελματικής αναδοχής που θα απέτρεπε, για παράδειγμα στην περίπτωση της 12χρονης να μπει αυτή και τα αδέρφια της σε ίδρυμα.

·         Πέρυσι τα χριστούγεννα «ανακάλυψε» το ορφανοτροφείο κολαστήριο, όταν γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν ορφανά παιδιά-έχει μείνει στην εποχή της Φρειδερίκης. Τα ιδρύματα έχουν ελάχιστα ορφανά παιδιά διότι συνήθως τα αναλαμβάνουν συγγενείς τους.  Και βέβαια, δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες περί κολαστηρίου.

·         Η κ. Μιχαηλίδου έφερε πρόσφατα έναν νόμο για την παιδική κακοποίηση που αποδείχθηκε μέσα σε έναν χρόνο αναποτελεσματικός. Δεν μπορεί να ορίζεται υπεύθυνος για την κακοποίηση ένας υπάλληλος από μια δομή διότι είναι δύσκολο να καταγγείλει τους εργοδότες του.

·         Είναι πολλά τα παραπτώματα της αρμόδιας υφυπουργού. Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικά show με παιδιά κάτω των 14 ετών με νοητική στέρηση και αυτισμό με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους.

·         Όλα γίνονται για επικοινωνιακούς σκοπούς.  Χρέωσε  στον προΰπολογισμό του ΚΚΠΠ Αττικής (που έχει ιδρύματα όπως το Μητέρα)το οποίο αντιμετωπίζει και προβλήματα στελέχωσης, σύμβουλο επικοινωνίας για το δικό της γραφείο. Το έχει ομολογήσει ο ίδιος σε ανάρτηση του στα social media.

·         Ενώ είχε ανανεώσει τη θητεία της Κ. Βασιλικής Νάκου, πρόεδρου του ΚΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ήταν ευνοούμενη του κ. Μητσοτάκη, την ώρα που υπήρχε πόρισμα κόλαφος της ΕΑΔ καθώς είχαν πεθάνει ανάπηρα παιδιά στο εν λόγω ΚΚΠΠ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)