to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 20.07.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Προκήρυξαν τα vouchers για τους βρεφονηπιακούς με καθυστέρηση ενάμιση μήνα

Προκήρυξαν τα vouchers για τους βρεφονηπιακούς με καθυστέρηση ενάμιση μήνα, με κίνδυνο να μη βρίσκουν οι γονείς θέση τον Σεπτέμβριο για τα παιδιά τους, ενώ η πλατφόρμα των αιτήσεων δεν λειτουργεί ακόμη


Η δήλωση:

Στον Antenna σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των vouchers των βρεφονηπιακών σταθμών και τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, εφαρμόζοντας πιστά τη  γνωστή κυβερνητική επικοινωνιακή καπηλεία: απόκρυψη της αλήθειας και οικειοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί ΣΥΡΙΖΑ η  προκήρυξη των  vouchers για δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς έβγαινε κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου. Κι αυτό για να ξέρουν έγκαιρα  οι γονείς εάν έχουν λάβει το voucher, να έρθουν σε επαφή με τον βρεφονηπιακό που τους ενδιαφέρει, δημοτικό ή ιδιωτικό, και να εγγράψουν τα παιδιά τους πριν το κλείσιμο των σταθμών στα τέλη Ιουλίου, έτσι ώστε από 1 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η νέα χρονιά να μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν κανονικά. Το 2019, στις 12 Ιουλίου, οι γονείς 155.0000 παιδιών είχαν πάρει τα vouchers στο χέρι.

Φέτος, καθυστέρησαν την  προκήρυξη ενάμιση μήνα σε σχέση με το 2019. Η πλατφόρμα των αιτήσεων άνοιξε θεωρητικά την περασμένη Παρασκευή, 17/7, αλλά δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να μη μπορούν οι γονείς να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους.  Τα αποτελέσματα υποτίθεται ότι θα βγουν στις 20/8, ενόσω οι σταθμοί θα είναι κλειστοί. Είναι προφανές, ότι την 1η Σεπτεμβρίου οι γονείς θα ξεκινήσουν να ψάχνουν για θέσεις  αντί να μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στους σταθμούς και  να εργαστούν αναπόσπαστοι, όπως είναι ο σκοπός του προγράμματος. Εξ άλλου, ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί η προκήρυξη  για το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα vouchers για τις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους.

Επιπλέον, η κα Ζαχαράκη αυτοσυγχαίρεται γιατί εφαρμόζεται ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση σε όλους τους δήμους πλην πέντε, αποσιωπώντας το γεγονός ότι στους πέντε αυτούς δήμους ο ένας είναι ο πρώτος δήμος της χώρας, ο Δήμος Αθηναίων, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις από τους μεγαλύτερους πληθυσμιακά δήμους της χώρας: της  Καλλιθέας, του Ζωγράφου και της Νέας Σμύρνης στην Αττική και της Νεάπολης-Συκεών  στη Θεσσαλονίκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)