to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 29.09.2022

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Παιχνίδια σε βάρος των παιδιών παίζει η κυβέρνηση με τα σχολικά γεύματα

Καθυστερούν τη διανομή σχολικών γευμάτων γιατί θέλουν να αποκλείσουν δήμους που έπαιρναν γεύματα σε όφελος «γαλάζιων» δήμων


Φέτος τα σχολικά γεύματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να διανέμονται, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες που τα παρασκευάζουν και τα μοιράζουν έχουν ήδη επιλεγεί από τον περσινό διαγωνισμό που κάλυπτε τριετία, επισημαίνει σε δήλωσή της η Θεανώ Φωτίου, καταγγέλλοντας ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Εργασίας που θα ορίζει τους δήμους των οποίων τα σχολεία θα πάρουν σχολικά γεύματα. Κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από τον Αύγουστο, όπως σχολιάζει η κ. Φωτίου στη δήλωσή της, μιλώντας για πληροφορίες που δείχνουν διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με δημάρχους προσκείμενους στη ΝΔ ώστε να συμπεριληφθούν κι αυτοί στο πρόγραμμα. 

Η αναπλ. τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθυμίζει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή γινόταν με αντικειμενικά κριτήρια και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια σε βάρος των παιδιών.

Αναλυτικά η δήλωση της Θεανώς Φωτίου:

Φέτος τα σχολικά γεύματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να διανέμονται, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες που τα παρασκευάζουν και τα μοιράζουν έχουν ήδη επιλεγεί από τον περσινό διαγωνισμό που κάλυπτε τριετία.

Η κα Μιχαηλίδου δημοσίευσε χτες μια ανακοίνωση με τις γνωστές επικοινωνιακές αοριστολογίες, δηλώνοντας ότι η διανομή θα ξεκινήσει τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, χωρίς να δίνει καμία συγκεκριμένη δικαιολογία για τη φετινή καθυστέρηση.

Αποκρύπτει όμως η κα Μιχαηλίδου ότι φέτος δεν έχει ακόμη εκδοθεί η απαιτούμενη ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων που να ορίζει τους δήμους εκείνους τα σχολεία των οποίων θα  πάρουν σχολικά γεύματα. Η ΚΥΑ αυτή κάθε χρόνο εκδίδεται κάθε χρόνο περί μήνα Αύγουστο, και πάντως πριν την έναρξη των σχολείων.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτό συμβαίνει διότι γίνεται διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με διάφορους δημάρχους προσκείμενους στη ΝΔ που θέλουν κι αυτοί να περιληφθούν στα σχολικά γεύματα, καταργώντας ταυτόχρονα δήμους που μέχρι σήμερα έπαιρναν ανελλιπώς γεύματα από την αρχή του προγράμματος, επί ΣΥΡΙΖΑ.

Να θυμίσουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή των δήμων (που κάθε χρόνο ήταν συντριπτικά περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά), γινόταν με αντικειμενικά κριτήρια όπως η ανεργία, τα ποσοστά φτώχειας και παιδικής φτώχειας και ο αριθμός των νοικοκυριών που έπαιρνε ΚΕΑ.  Καμία σημασία δεν είχε αν ο δήμος ήταν ή όχι φίλα προκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, για τη ΝΔ της επικοινωνιακής  εικονικής πραγματικότητας, των απευθείας αναθέσεων και της ευνοιοκρατίας ημετέρων σε όλα τα επίπεδα, πρώτιστο μέλημα είναι η βοήθεια στους «γαλάζιους»  δημάρχους, εν όψει και των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια σε βάρος των παιδιών και να ξεκινήσει αμέσως τη διανομή των σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία που μέχρι τώρα έπαιρναν γεύματα, χωρίς καμία εξαίρεση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)