to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:39 | 16.01.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Ομολογία ήττας της ΝΔ η επαναδημιουργία Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής (βίντεο)

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας Θεανώ Φωτίου, προσκεκλημένη στο τηλεοπτικό κανάλι Open Tv και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη αναφέρθηκε στην προεδρική εκλογή, την επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την αστυνομική βία.


Για το θέμα της προεδρικής εκλογής τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσουν προκειμένου να εκτιμήσουν πολιτικά την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου για το ύπατο αξίωμα της χώρας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το 2018 για πρόεδρο του ΣτΕ.

Η ΝΔ έχει ήδη όμως απαξιώσει τον θεσμό με:

  • την τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να επιτυγχάνεται εκλογή ακόμα και με 120 ψήφους βουλευτών, προκειμένου να διαχειριστεί τη διαμάχη μεταξύ των «φυλών» στο εσωτερικό της.
  • την ακατάσχετη ονοματολογία και την φαιδρότητα του τρόπου επιλογής (Ο κ. Μητσοτάκης ανεβαίνει στο βουνό- κατεβαίνει από το βουνό κ.λπ), ενώ ταυτόχρονα απαξίωνε τον εν ενεργεία Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο
  • την επιλογή της χρονικής στιγμής της ανακοίνωσης για επικοινωνιακούς λόγους, προκειμένου να αλλάξει η ατζέντα και να στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την αποτυχία της  μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και την απουσία από την διάσκεψη του Βερολίνου.

Όσον αφορά το φύλο, είναι γνωστό ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούνται από τα κόμματα της δεξιάς μόνον όταν αντιμετωπίζουν πολιτικά και επικοινωνιακά αδιέξοδα. Διαφορετικά, δεν θα υπήρχαν μόνο 4 γυναίκες σε σύνολο 45 μελών του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά τις πιέσεις που καταγγέλλει η Ένωση Εισαγγελέων από εκπροσώπους αστυνομικών υπαλλήλων και από υπουργούς της κυβέρνησης, ούτε η αστυνομοκρατία ούτε η βία  βοηθούν την ελληνική κοινωνία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εθιστεί η κοινωνία σε ένα καθεστώς δήθεν νόμιμης αστυνομικής βίας. Σε αυτό το πεδίο η ΝΔ θα συντριβεί, όπως συνετρίβη και στην (αντι)μεταναστευτική της πολιτική.

Η επαναδημιουργία Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής είναι ομολογία ήττας γιατί κατάργησαν ένα Υπουργείο που είχε καταφέρει να παραδώσει μια κατάσταση δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη, με το περισσότερο 5.500 ανθρώπους στη Μόρια, ενώ σήμερα πλησιάζουν τις 30.000.

Δεν αρκεί όμως  αυτό. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της κυβέρνησης στο χειρισμό του προβλήματος. Όσο επιμένει να εμφανίζει τον ερχομό κατατρεγμένων ανθρώπων ως απειλή για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη, όπως έκανε όταν ανέθεσε την αρμοδιότητα στον Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη για να καταστείλει την δήθεν εισβολή, όσο  τα στελέχη της συνεχίζουν να μιλούν με απαράδεκτες εκφράσεις, σχεδόν φασιστικές, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπως ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρωτοκλασάτος Υπουργός κ. Γεωργιάδης, όσο προωθεί την ιδέα των κλειστών κέντρων κράτησης, δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει λύση.

Πρέπει να μεταφερθούν αύριο κόλας οι εγκλωβισμένοι των νησιών, να δοθούν κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες της ενδοχώρας για να τους υποδεχτούν,  να λειτουργήσει η κοινωνία μας ως κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης. Αυτή είναι η μόνη λύση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)