to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 28.08.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τρία κοστολογημένα μέτρα για τα σχολεία (βίντεο)

«Το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, με λίγους μαθητές ανά τάξη στα Λύκεια, με λίγα βασικά μαθήματα που βοηθούν τα παιδιά να επιλέξουν ό,τι πραγματικά τα ενδιαφέρει, με ποιοτική διδασκαλία που προωθεί την κριτική σκέψη και όχι την παπαγαλία, είναι εκείνο που διασφαλίζει τα σωστά εφόδια για να λάβουν τα παιδιά μεταλυκειακή εκπαίδευση»


Στην εκπομπή «Οι απέναντι» του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ (28/8/20) και  τον  Βαγγέλη Παπαδημητρίου η Θεανώ Φωτίου δήλωσε:

Για την αντιμετώπιση της διπλής κρίσης, της κοινωνικό-οικονομικής λόγω κορωνοϊού και της ελληνοτουρκικής, απαιτείται  ενιαία στρατηγική,  καθαρό σχέδιο και υποχρέωση  αλήθειας. 

Σχετικά με την έναρξη των σχολείων και τα μέσα προφύλαξης που  έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση,  η Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της λειτουργίας των σχολείων, με σωστά όμως μέτρα προφύλαξης.  Όταν η κυβέρνηση ορίζει ότι στο σχολείο η αναλογία προστασίας στις τάξεις είναι 1,5 τ.μ. ανά μαθητή, ενώ στα σούπερ μάρκετ 4 τ.μ. ανά άτομο και για τους βουλευτές 8 τ.μ. ανά άτομο, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ουσιαστική προστασία για τους μαθητές, αλλά ούτε για τις οικογένειές τους, όπου θα επιστρέψουν μετά το σχολείο.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τρία κοστολογημένα μέτρα: 1ον- μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τάξη σε 12-15 το ανώτερο, με πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών, ώστε να αναβαθμιστεί και η δημόσια εκπαίδευση  με βελτίωση του μαθήματος και της σχέσης διδάσκοντος-παιδιών.  2ον- 400.000 σχολικά γεύματα ημερησίως, στα 2/3 των παιδιών του δημοτικού, ώστε να ενισχυθεί το ολοήμερο σχολείο και να εξασφαλίζεται η σωστή σίτιση όλων των παιδιών. 3ον- να δοθούν ο απαιτούμενοι πόροι (άλλα 90 ε,) ώστε να πάρουν vouchers για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) όλα τα παιδιά που αποκλείστηκαν φέτος ενώ έχουν πλήρεις φακέλους.  Δεν αξίζουν τα παιδιά μας 350 εκ., από τα χρήματα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Ερωτώμενη για τις Πανελλαδικές και το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που υιοθέτησε η κυβέρνηση η βουλευτής επισήμανε ότι η ΝΔ πριμοδοτεί τα ιδιωτικά κολλέγια. Γι αυτό κατήργησε τα 37 νέα τμήματα των δημόσιων Πανεπιστημίων που είχε ιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε τον παράλογο «κόφτη» του 10 στις εξετάσεις για όλα τα τμήματα,  και έδωσε ισοτιμία των πτυχίων των κολλεγίων με εκείνα των δημόσιων πανεπιστημίων. Η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία πριμοδοτεί τον ανταγωνισμό μεταξύ των παιδιών και γι αυτό υπερτιμά τον βαθμό των Πανελλαδικών.

Σημείωσε επιπλέον ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια στιγμή στη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που δεν καθορίζει το μέλλον και ευχήθηκε σε όλους τους νέους μια δημιουργική συνέχεια. 

Το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, με λίγους μαθητές ανά τάξη στα Λύκεια, με λίγα βασικά μαθήματα που βοηθούν τα παιδιά να επιλέξουν ό,τι πραγματικά τα ενδιαφέρει, με ποιοτική διδασκαλία που προωθεί την κριτική σκέψη και όχι την παπαγαλία,  είναι εκείνο που διασφαλίζει τα σωστά εφόδια για να λάβουν τα παιδιά μεταλυκειακή εκπαίδευση.

Τέλος, σε ερώτηση για τον αποκλεισμό δεκάδων  χιλιάδων παιδιών και παιδιών με αναπηρία από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), η Θ. Φωτίου  τόνισε ότι η ΝΔ κατεδαφίζει ή συρρικνώνει τις πολιτικές παιδικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα αποκλείει από τα ΚΔΑΠ δεκάδες χιλιάδες παιδιά με πλήρη φάκελο, αρνούμενη να διαθέσει τα επιπλέον κονδύλια αφού οι αιτήσεις ήταν περισσότερες, όπως έκανε κάθε χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέκλεισε παιδιά από βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠμεΑ ως μη έχοντα πλήρεις φακέλους, γιατί το ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποίησε δεν μπορούσε να κρίνει σωστά τα δικαιολογητικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)