to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 29.03.2019

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Ντροπή ο Κεγκέρογλου να χαρακτηρίζει το ΚΕΑ «παγίδα φτώχειας»

Απάντηση από το γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, στις δηλώσεις του Β. Κεγκέρογλου.


Απάντηση από το γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, στις δηλώσεις του Β. Κεγκέρογλου.

«Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ζήτησε την κατάργηση του ΚΕΑ. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το πήρε από εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ και το κακοποίησε. Το έκανε μόνιμο επίδομα, που οδηγεί σε μόνιμη παγίδα φτώχειας. Όσοι το παίρνουν αρνούνται να εργαστούν για να παίρνουν το επίδομα.  Πρέπει να σταματήσουν τα μόνιμα επιδόματα”.

Ο κ. Κεγκέρογλου, παρέδωσε το 2015 ένα κακοσχεδιασμένο πρόγραμμα σε 13 δήμους, για περίπου 20.000 οικογένειες, χωρίς κεντρική στήριξη, χωρίς προετοιμασία στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, χωρίς πρόβλεψη κόστους για πανεθνική εφαρμογή, με απίστευτη ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Εμείς, αντ’ αυτού, δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ΚΕΑ με σημερινό ετήσιο προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ, στο οποίο έχουν ενταχθεί περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά και με το συνολικό αριθμό δικαιούχων να ξεπερνά τις 630.000. Ένα πρόγραμμα που ήδη αντιγράφεται από ευρωπαϊκές χώρες, όπως πρόσφατα η Ιταλία.

Το πρόγραμμα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αξιολογήθηκε από διεθνείς και ελληνικούς φορεί και απορρίφθηκε. Το ΚΕΑ, εκτός της ήδη εξαιρετικά θετικής επιστημονικής αποτίμησής του, αξιολογείται καθημερινά από τους δικαιούχους του που βρίσκουν στήριξη με τα χρήματα και τις υπηρεσίες (βρεφονηπιακοί σταθμοί, δωρεάν ή φθηνά τιμολόγια ρεύματος και νερού) αλλά και την αξιοπρέπεια που τους δίνει η ύπαρξη των Κέντρων Κοινότητας και του ΟΠΕΚΑ.

Είναι ντροπή ο κ. Κεγκέρογλου να μιλάει για παγίδα φτώχειας όταν εμείς κατευθύνουμε υποχρεωτικά μέσω ΟΑΕΔ το 10% των ανέργων του ΚΕΑ σε προγράμματα απασχόλησης. Εκτός και αν ο ίδιος δεν το γνωρίζει.  

Είναι ντροπή, τέλος, αυτοί που φτωχοποίησαν τη χώρα να αποκαλούν τους πολίτες τεμπέληδες και επιδοματάκηδες. Και εν πάση περιπτώσει, ας μας πουν επιτέλους ποια ακριβώς επιδόματα θέλουν να κόψουν: των ΑμεΑ, του παιδιού, της στέγασης; Οι προθέσεις των συνεταίρων της ΝΔ για ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους είναι ολοφάνερες. Το έχουν ξανακάνει, το έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης, το ζητάει το ΔΝΤ.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Ούτε εμείς, ούτε ο λαός».


 


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)