to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 08.05.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Μήπως ενδόμυχα εύχεστε το ετεροχρονισμένο "κράτα ΔΝΤ γιατί χανόμαστε";

«Αν θέλαμε να κόψουμε συντάξεις γιατί περιμέναμε 6 μήνες; Δεν θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την fast track διαδικασία που κι εσείς ακολουθήσατε 11 φορές;» αναρωτήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, παρατηρώντας ότι «είμαστε ανίκανοι να μάθουμε αυτό το μάθημα».


Η Θ. Φωτίου υπογράμμισε τον πολύμηνο κι επίπονο κοινωνικό διάλογο που συνόδευσε το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο και τόνισε ότι το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99,4% των αγροτών δεν έχουν μειώσεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισήμανε ότι ποτέ στο παρελθόν ένα νομοσχέδιο δεν παραποιήθηκε και διαστρεβλώθηκε συνειδητά από τα ΜΜΕ σε τέτοια έκταση με στόχο οι πολίτες «να πειστούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα, πρόδωσε κι είναι ίδιος με εσάς» αναφερόμενη στην αντιπολίτευση. Η Θ. Φωτίου σημείωσε ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα «στις κρατούσες συνθήκες που εσείς δημιουργήσατε επί πέντε χρόνια» είναι ένα σύστημα με ταξική μεροληψία.

Όλη σας η στρατηγική επενδύει στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στην στάση της αντιπολίτευσης σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις σχολιάζοντας ότι «όλη σας η στρατηγική επενδύει στην αποτυχία, δεν θέλετε θετική ευόδωση της διαπραγμάτευσης». Μάλιστα, η Θ. Φωτίου αναρωτήθηκε «μήπως ενδόμυχα εύχεστε το ετεροχρονισμένο «κράτα ΔΝΤ γιατί χανόμαστε;»

Τέλος, σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης για το συνταξιοδοτικό των ΑμεΑ, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κληροδότησε στην σημερινή την τελευταία θέση στα κοινωνικά επιδόματα σε όλη την Ευρώπη κι έθεσε με ένταση το ερώτημα «προς τί τα κροκοδείλια δάκρυα;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)