to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:16 | 31.08.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Ας μην κρύβεται η κα Μιχαηλίδου πίσω από λαθροχειρίες στα νούμερα

«Ας μην κρύβεται η κα Μιχαηλίδου πίσω από λαθροχειρίες στα νούμερα. Να δώσει άμεσα όσα χρήματα χρειάζονται για να πάρουν voucher για ΚΔΑΠ όλα τα παιδιά που έχουν πλήρεις φακέλους». Αυτό τονίζεται σε δήλωση της Θεανώς Φωτίου, αναπληρώτριας τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


Με αφορμή το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών αύριο, 1η Σεπτέμβρη, και τα όσα δήλωσε η κα Μιχαηλίδου σχετικά με τα vouchers  των βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠμεΑ, η Θ. Φωτίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

1.      Η κα Μιχαηλίδου ανακοινώνει σήμερα ότι φέτος θα δοθούν 100.000 vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή έχουν δοθεί 79.500 vouchers,  όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι είχε δώσει 85.000. Για τα 15.000 vouchers που έχει υποσχεθεί για τις μητέρες δημόσιες υπαλλήλους, ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί καμία προκήρυξη.

2.    Για τα 66.000 παιδιά που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ (και όχι 60.000 όπως αναφέρει η κα Μιχαηλίδου), επικαλείται ως λόγο την αύξηση των αιτήσεων φέτος λόγω διαφήμισης των ΚΔΑΠ. Η διαφήμιση όντως έγινε, από ορισμένους δήμους που επέλεξαν ιδιώτες για να λειτουργήσουν τα δημοτικά τους ΚΔΑΠ, εκχωρώντας τους τα vouchers, και καλώντας τους δημότες να εγγράψουν μαζικά τα παιδιά τους υποβάλλοντας στη συνέχεια αίτηση για το πρόγραμμα των vouchers το οποίο ακόμη δεν είχε προκηρυχθεί. Το είχαμε τότε καταγγείλει με επίκαιρη ερώτηση  στη Βουλή.

3.    Είναι απαράδεκτο να θεωρεί η υφυπουργός ως αιτία του αποκλεισμού παιδιών από τα ΚΔΑΠ το γεγονός ότι φέτος  δόθηκαν περισσότερα vouchers  σε παιδιά με αναπηρία για τα ΚΔΑΠμεΑ, που έχουν πενταπλάσιο κόστος. Εδώ η κα Μιχαηλίδου συνειδητά διαπράττει λαθροχειρία, γιατί δόθηκαν μεν φέτος 5.600 voucherς σε παιδιά ΑμεΑ, είναι όμως γνωστό ότι συνολικά τα ΚΔΠΑμεΑ έχουν δυναμικότητα 4.000 παιδιά. Άρα, 1.600 vouchers δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και τα αντίστοιχα χρήματα δεν θα απορροφηθούν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και  ο Σύλλογος Εργαζομένων Δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Ας μην κρύβεται λοιπόν η κα Μιχαηλίδου, με μάσκα ή χωρίς. Και ας δώσει η κυβέρνηση τώρα τα 90 περίπου εκ. που απαιτούνται –και όχι 68 εκ. όπως η ίδια αυθαίρετα αναφέρει-  διότι είναι προφανές ότι, λόγω κορωνοϊού, οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να απασχολούνται δημιουργικά σε περιβάλλον προστατευμένο με υγειονομικά πρωτόκολλα και κανονισμούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)