to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 09.08.2019

πηγή: stokokkino

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Μεθοδευμένο πραξικόπημα από τη ΝΔ με στόχο την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων

«Ζούμε μέσα σ’ έναν μήνα την πιο ισχυρή θεμελίωση ενός σκληρού κράτους της Δεξιάς με στοιχεία διχασμού και μετεμφυλιοπολεμικών εποχών» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Η κα Φωτίου στην Ευγενία Χατζηγεωργίου τόνισε ότι αυτό η Νέα Δημοκρατία το κάνει με τρεις τρόπους δηλαδή με διώξεις και αποπομπές αντιφρονούντων όπως Πολάκης, Θάνου κτλ, «όσοι δεν είναι δικοί μας να διωχθούν» και εξήγησε ότι αυτό είναι και εκδικητικό και γίνεται με παράνομες ενέργειες.

Ταυτόχρονα, σημείωσε η βουλευτής, έχουμε και προκλητική μείωση ποινών και αποφυλακίσεις όπως ο Φλώρος και ο Κορκονέας. Παράλληλα έχουμε στελέχωση όλων των εποπτευόμενων φορέων του κράτους «από τα δικά μας παιδιά, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν υψηλά προσόντα άρα χαμηλώνουμε τα προσόντα και υψηλότερες αμοιβές». Η κα Φωτίου εξήγησε ότι αυτό είναι και η περίπτωση του κ. Κοντολέων που χωρίς πτυχίο πάει να γίνει επικεφαλής της ΕΥΠ. Φυσικά έχουμε και την κατάργηση των αξιοκρατικών διαδικασιών ακόμα και του ΑΣΕΠ.

«Με απλά λόγια τα δικά μας παιδιά θα μπουν με κάθε τρόπο στο κράτος». Αυτά όλα τα ξέραμε και από πριν σημείωσε η κα Φωτίου το καινούργιο είναι «η πρωθυπουργική υπερδομή που βαπτίστηκε επιτελικό κράτος για να ελέγχει ασφυκτικά όλο το κράτος ο Μητσοτάκης, αλλά και τους υπουργούς του γιατί δεν τους εμπιστεύεται. Δεν τους εμπιστεύεται εσωκομματικά εννοώ».

Χθες είδαμε και την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, σημείωσε η κα Φωτίου, με τις δύο αυτές τροπολογίες και παράλληλα έχουμε και κατάργηση δημοκρατικών κατακτήσεων και διαδικασιών όπως είναι η νόθευση της απλής αναλογικής και της βούλησης του λαού όπως εκφράστηκε στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές και φυσικά η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η κα Φωτίου τόνισε ότι αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή με τις τροπολογίες είναι μεθοδευμένο πραξικόπημα και η αποχώρηση ολόκληρης της αντιπολίτευσης δείχνει και πόσο πρωτόγνωρο είναι αυτό που έγινε στο κοινοβούλιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)