to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:23 | 25.08.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Με ψεύδη επιχειρεί ο Δανιηλίδης να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ

Χρησιμοποιεί το θέμα του αποκλεισμού, φέτος, από τη ΝΔ, δεκάδων χιλιάδων παιδιών με πλήρεις φακέλους από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)


Η Θ. Φωτίου την Τρίτη 25/8 δήλωσε τα εξής: Σε χθεσινή εμφάνισή του στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ ο κ. Δανιηλίδης, μιλώντας για το θέμα του αποκλεισμού, φέτος, από τη ΝΔ,  δεκάδων χιλιάδων παιδιών  με πλήρεις φακέλους από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  (ΚΔΑΠ), είπε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να επανέλθει το σύστημα της χορηγίας του Ιδρύματος Νιάρχου για τα ΚΔΑΠ, το οποίο κατήργησε το 2015 η Θεανώ Φωτίου ως τότε Αναπλ. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λόγω ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του είχε δηλώσει.

Αυτό είναι κατάπτυστο ψέμα. Όπως αποδεικνύεται από την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, του φορέα που υλοποιεί επί δεκαετία τώρα το πρόγραμμα των vouchers, η τελευταία χρονιά που το Ίδρυμα Νιάρχος έδωσε χρήματα για να καλύψει επιλαχόντες του προγράμματος ήταν το 2013-14, και το ποσό ήταν 4,5 εκατομμύρια.

Το πρόγραμμα των vouchers για τη χρονιά 2014-25 αποφασίστηκε τον Ιούνιο του 2014, όταν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σε υλοποίησή του η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2014 ότι η κάλυψη επιλαχόντων θα γίνει από εθνικούς πόρους, δηλαδή το Ίδρυμα Νιάρχου δεν θα είχε καμία συμμετοχή.

Από αυτά προκύπτει ότι η κυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ σταμάτησε τη χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τον Ιανουάριο του 2015. Kαι, φυσικά, καμία ιδεοληψία δεν προκύπτει, δεδομένου ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, υπήρξε συνεργασία του χαρτοφυλακίου της Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το Ίδρυμα Νιάρχου για τα δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας της χώρας.  

Επειδή ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική πολιτική η δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, αύξησε ριζικά τον αριθμό των ωφελούμενων παιδιών, προθέτοντας εκατομμύρια από εθνικούς πόρους. Έτσι, ενώ το 2015 παρέλαβε 79.000 vouchers με κόστος 172 εκ. € εκ των οποίων μόνον 12 εκ. από εθνικούς πόρους, διεύρυνε  το πρόγραμμα και σε άνεργες μητέρες και, αυξάνοντας κάθε χρόνο την εθνική συμμετοχή και τον αριθμό των vouchers, έφτασε το 2019 να δώσει vouchers σε όλα τα παιδιά με πλήρεις φακέλους (155.000)  ανεβάζοντας τον π/υ του προγράμματος στα 279 εκ. από τα οποία τα 220 ήταν εθνικοί πόροι. Φέτος η ΝΔ επέλεξε να αποκλείσει 66.000 παιδιά από τα ΚΔΑΠ και να μη βάλει τα απαιτούμενα 97 εκ.

Ειλικρινά, δεν κατανοούμε τις προθέσεις του κ. Δανιηλίδη όταν επιλέγει, για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες εργαζομένους δημοτικών δομών, να στραφεί, όχι κατά της αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με καταγγελίες, μάλιστα, που γνωρίζει πολύ καλά, δεδομένου ότι είναι δήμαρχος επί σειρά ετών, ότι είναι ψευδείς και συκοφαντικές .

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)