to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:58 | 16.01.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Θ. Φωτίου: «Κέντρα γειτονιάς» τα σχολεία, επανασχεδιασμός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (βίντεο)

Στα πλαίσια της ενίσχυσης του ρόλου των Δημοτικών σχολείων ώστε να λειτουργούν ως «κέντρα γειτονιάς» επανασχεδιάζεται η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) που όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου στην ΕΡΤ, συζητείται η λειτουργία τους μέσα στο σχολείο


Με τον τρόπο αυτό τα δημόσια σχολεία θα γίνουν πόλος έλξης των παιδιών παρέχοντας ενισχυτική διδασκαλία και απόκτηση επιπλέον γνώσεων.

Η υπουργός υπογράμμισε τη θετική ανταπόκριση που βρήκε και από την ΚΕΔΕ η πρόταση αυτή και μίλησε για ένα πρόγραμμα απασχόλησης των μαθητών από τις 16.00 έως τις 20.00 το βράδυ. Τόνισε επίσης ότι φροντίδα του υπουργείου αποτελεί «να μην υπάρξει κανένας εργαζόμενος εκτός εργασίας», αλλά καλύτερη οργάνωση και εξορθολογισμός. Δεν πρέπει να ταυτίζονται σε ώρες τα ΚΔΑΠ με τα ολοήμερα σχολεία.

Η κ. Φωτίου διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θα πειραχθούν τα οικογενειακά επιδόματα υπενθυμίζοντας ότι δόθηκε μάχη για τους δανειστές στο θέμα αυτό. Μία από τις παροχές που αυξάνεται σε σχέση με τα παιδιά αφορά το ΚΕΑ το οποίο θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο, ενώ όπως εξήγησε καθυστέρησε η εφαρμογή του για τεχνικούς λόγους. Υπενθύμισε ότι πρόκειται για ποσό τουλάχιστον 800 εκ. και αφορά 800.000 ανθρώπους.

Αναφέρθηκε στο νόμο που σχεδιάζεται για την υιοθεσία και την αναδοχή καθώς και στους «κοινοί κανόνες λειτουργίας που πρέπει να υπάρξουν για όλα τα ιδρύματα της χώρας» μιας και σήμερα όλο το προνοιακό κράτος βασίζεται σε 1500 και άνω φιλανθρωπικά ιδρύματα. Πρόσθεσε επίσης ότι όλα τα προνοιακά επιδόματα θα δίνονται από τον ΟΓΑ.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)