to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:52 | 03.05.2017

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Θ. Φωτίου: Κανένα επίδομα δεν χάνεται, έχουν ενσωματωθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (βίντεο)

«Δεν χάνεται κανένα επίδομα ακόμα κι αν έχει γίνει λάθος θα το διορθώσουν και θα λάβουν το επίδομα. Τα επίδοματα που έπαιρναν κάποιοι δικαιούχοι έχουν ενσωματωθεί όλα στα ΚΕΑ» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι δεν ισχύει ότι μέσω της συμφωνία θα υπάρξουν περικοπές επιδομάτων.


Η κ. Φωτίου εξήγησε ότι με τη συμφωνία «ανοίγει ο δρόμος για την απομείωση του χρέους» και υποστήριξε ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα, εντός του Μαϊου. «Όσο δεν απομειώνεται δεν θα φύγει ο βραχνάς από τους ανθρώπους»,  μέσα στο Μάιο πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την απομείωση του χρέους αλλιώς δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν μιλούν για το χρέος που το θεωρούσαν βιώσιμο είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Η ίδια ανέφερε ότι «τα μέτρα αφορούν το ένα τρίτο των συνταξιούχων, που έχουν προσωπική διαφορά ή στη σύνταξη ή στο επικουρικό». Με τη συμφωνία, άνοιξε ο δρόμος για την απομείωση του χρέους, πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «κούρεψαν όλα τα αποθεμικά και μετέτρεψαν το χρέος τραπεζών σε χρέος λαών».

«Η καινοτομία είναι ότι αυτά τα μέτρα, που είναι 1.9 δισ. και θα εφαρμοστούν το 2019, υπό τον όρο του 3.5% πρωτογενές πλεόνασμα, έχουν ισόποσο που κάνει μεγάλη διαφορά διότι ξαναγυρίζουν λεφτά στην κοινωνία και άρα και στην αγορά, γι’αυτό και μιλάμε για μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο», ξεκαθάρισε η κ.Φωτίου.

«Το 1,9 δισ. επαναθεμελιώνει το ξεχαρβαλωμένο κοινωνικό κράτος, με μέτρα για το παιδί, τη στέγαση, την εργασία, την υγεία», κατέληξε η κ. Φωτίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)