to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:12 | 27.11.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Θ. Φωτίου: Ίδια μέρα σε όλους το κοινωνικό μέρισμα - Τι ισχύει για φιλοξενούμενα πρόσωπα

Αναλυτικές πληροφορίες και διευκρινίσεις για το κοινωνικό μέρισμα και την ψηφιακή διαδικασία απόδοσής του έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Όπως τόνισε, η πίστωση γίνεται αμέσως, ενώ η απόδοση θα γίνει την ίδια ημέρα για όλους, ανεξαρτήτως σειράς επιβεβαίωσης για τους δικαιούχους.


«Ανοίξαμε στις 16.00 την Κυριακή και μέχρι τις 19.00 είχαν πιστοποιηθεί 10.000 δικαιούχοι και πιστωθεί με 5,5 εκατ. ευρώ ... η πίστωση γίνεται αμέσως. Η απόδοση θα γίνει την ίδια ημέρα για όλους, είτε κάποιος μπήκε πρώτος-πρώτος είτε τελευταίος», είπε η κ. Φωτίου, αναφερόμενη στην λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας koinonikomerisma.gr.
 
Διευκρίνισε ότι προκειμένου να μην υπάρχουν παρανοήσεις και ανισοτιμίες με τα πρόσωπα που «φιλοξενούνται» σε ένα νοικοκυριό, δεν παίζει ρόλο εάν υπάρχει συγκεκριμένη συγγενική σχέση.
 
Κάποιος που έχει δηλώσει στην φορολογική του δήλωση για το 2016 ότι πέρυσι φιλοξενείτο, θα συνυπολογίζεται μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκεκριμένου νοικοκυριού. Η διαδικασία στην διαδικτυακή πλατφόρμα προβλέπει ότι τόσο ο «αρχηγός» του νοικοκυριού όσο και κάθε φιλοξενούμενος έχουν επιβεβαιώσει την φιλοξενία.
 
Έαν έχει δηλώσει κάποιος φιλοξενούμενος κάποιου νοικοκυριού, τα εισοδήματά του προσμετρώνται στα εισοδήματα όσων κατοικούν εκεί. Όσο περισσότεροι κατοικούν σε ένα σπίτι, τόσο μεγαλύτερο είναι το «ταβάνι» των εισοδημάτων.
 
Για έναν ενήλικο με δύο παιδιά, το αρχικό ταβάνι του ενήλικα στα 9.000 ευρώ φτάνει τελικά τα 18.000 ευρώ.
 
Δύο ενήλικες με δύο ακόμη ηλικιωμένους, το ταβάνι των 18.000 ευρώ γίνεται 22.500 ευρώ.
 
Συνδυαστικά, το ανώτατο εισοδηματικό όριο που μπορεί να εμπίπτει συνδυαστικά φτάνει τα 27.000 ευρώ.
 
* Ακούστε αναλυτικά τι είπε η υπουργός για συγκεκριμένες περιπτώσεις και απαντώντας σε τηλέφωνα και μηνύματα ακροατών, στο σχετικό ηχητικό απόσπασμα από το Κόκκινο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)