to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 05.11.2019

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Η ΝΔ βάζει την πλειοψηφία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε fast track διαδικασίες απέλασης (βίντεο)

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές του είχε κάνει την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό διαχειρίσιμη. Σήμερα η Ν.Δ. θερίζει τις συνέπειες της άφρονος πολιτικής μίσους που πέρασε στην κοινωνία μετατρέποντας τους πρόσφυγες σε μετανάστες.


Ειδικότερα, η αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας και βουλευτή Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές του  είχε κάνει την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό διαχειρίσιμη. Σήμερα η Ν.Δ. θερίζει τις συνέπειες της άφρονος πολιτικής μίσους που πέρασε στην κοινωνία  μετατρέποντας τους πρόσφυγες σε μετανάστες. Ο νόμος της «περί διεθνούς προστασίας» παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά όσο κρίνεται αν θα επιστραφούν στις ασφαλείς χώρες προορισμού.

Το αίσχος όμως είναι ότι ο νόμος χωρίζει τα ασυνόδευτα ανήλικα, που εξ ορισμού και κατά το διεθνές δίκαιο είναι ευάλωτα και δεν μπαίνουν στο διαχωρισμό «πρόσφυγες ή μετανάστες», σε δύο κατηγορίες: κάτω των 15 ετών και πάνω των 15. Αντιμετωπίζει τα πάνω των 15 ετών, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία (93% του συνολικού αριθμού)  με τους ίδιους όρους με τους ενήλικες και τους απειλεί με άμεση επιστροφή στις χώρες προέλευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατανοεί σήμερα το αδιέξοδο όπου τον οδήγησε ο κ. Σαμαράς με τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής περί  δήθεν σκευωρίας. Επιχειρεί να τορπιλίσει τη λειτουργία  της με τον αποκλεισμό Τζανακόπουλου - Πολάκη. Τόσο πολύ τους φοβάται;

Δεν συναινούμε σε παράνομες, αντισυνταγματικές και αντικοινοβουλευτικές ενέργειες. Επιμένουμε να λειτουργήσει η προανακριτική επιτροπή που θα αποκαλύψει το πραγματικό σκάνδαλο Novartis.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)