to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 24.02.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Η ΝΔ έκοψε 850 εκατ. ευρώ από Παιδεία και Πρόνοια (ηχητικό)

Η Θ. Φωτίου προανήγγειλε ότι το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει όχι μόνο την επαναφορά όσων έχουν καταργηθεί αλλά πέρα από αυτό και πρώτα – πρώτα


Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ στο Φάληρο με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα αποτυπώθηκε αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό στην κοινωνία, στην Κεντρική Επιτροπή, στη Βουλή, στις οργανώσεις εξήγησε μιλώντας Στο Κόκκινο η Θεανώ Φωτίου που είναι αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος και θύμισε ότι ως κυβέρνηση έφτασαν τα κονδύλια για το κράτος Πρόνοιας στα 3,5 δισ. ευρώ.

Στον Στάθη Σχινά η Θ. Φωτίου επισήμανε ότι διαπιστώνεται πλέον  η διάψευση όσων εμπιστεύτηκαν τον Μητσοτάκη, η εξαπάτηση του ελληνικού λαού και παράλληλα φαίνεται η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αριθμητική και ποιοτική με αυτοπεποίθηση και μέσα από την αυτοκριτική του απολογισμού, με την αλλαγή του τρόπου προβολής και υλοποίησης των θέσεών τους.

Η Θ. Φωτίου τόνισε ότι οι τρεις μήνες μέχρι το συνέδριο είναι επαρκής χρόνος, αποδεικνύουν στο κόσμο ότι και εκείνοι αλλάζουν, διορθώνουν τα λάθη έχουν ριζοσπαστικό πρόγραμμα και κόμμα λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο, αριστερό.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης αναφέρθηκε στο κοινωνικό κράτος δηλαδή στην Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια και αυτή είναι η ασφάλεια των πολιτών και αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνηση του κατάφερε να το αποκαταστήσει.

Η Θ. Φωτίου αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δαπάνες της Πρόνοιας – που η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει ως χρήματα που απλώς χάνονται – καθώς ότι ξοδεύεται στο κοινωνικό κράτος γυρίζει στην Οικονομία πολλαπλασιασμένο έχει δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή. Και αυτό το είδαμε, εξήγησε η αν. τομεάρχης, μόλις κόπηκε το κοινωνικό μέρισμα από τη Νέα Δημοκρατία τα περασμένα Χριστούγεννα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει 800 εκατ. ευρώ και η τωρινή κυβέρνηση μόλις 200 εκατ. ευρώ. καθώς έπεσε η αγορά. Και αυτό είχε επιπτώσεις και στους μικρομεσαίους στην ανάπτυξη, σημείωσε.

Η Θ/ Φωτίου προανήγγειλε ότι το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει όχι μόνο την επαναφορά όσων έχουν καταργηθεί αλλά πέρα από αυτό και πρώτα – πρώτα.

Θύμισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις χαμηλότερες δαπάνες στην Ευρώπη για Πρόνοια δηλαδή 789 εκατ. ευρώ που τα έφτασαν 3,5 δισ. και την Παιδεία την παρέλαβαν με πρόβλεψη 1,9% του ΑΕΠ δηλαδή 3,4 δισ. ευρώ και την έφτασαν στα 5 δισ. ευρώ.

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε την Πρόνοια κατά 400 εκατ. ευρώ και την Παιδεία κατά 450 εκατ. ευρώ.

Για το προνοιακό κράτος πρέπει η καινούργια κυβέρνηση της Αριστεράς να συνεχίσει την αύξηση των δαπανών και αυτό είναι επαναστατική πράξη. Αυτό είναι ριζοσπαστισμός εξήγησε η κα Φωτίου.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)