to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 25.09.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσείσει τις δικές της ευθύνες

«Η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία, σήμερα που λόγω πανδημίας δεν έχει δημοσιονομικούς περιορισμούς, να προσλάβει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στη δημόσια εκπαίδευση, μειώνοντας την αναλογία παιδιών/τάξη και παιδιών/εκπαιδευτικό και να βάλει τις βάσεις μιας μακροχρόνιας επένδυσης στο ποιοτικό δημόσιο σχολείο», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στο Κόκκινο 105,5 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)


Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» και την Ευγενία Λουπάκη, η Θ. Φωτίου τόνισε  μεταξύ άλλων τα εξής:

·     Η νέα γενιά στα σχολεία καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση ότι δεν της συμπεριφέρεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια  και αυτό, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα,  αγωνίζεται να το ανατρέψει.

·     Η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία, σήμερα που λόγω πανδημίας δεν έχει δημοσιονομικούς περιορισμούς, να προσλάβει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στη δημόσια εκπαίδευση, μειώνοντας την αναλογία παιδιών/τάξη και παιδιών/εκπαιδευτικό και να βάλει τις βάσεις μιας μακροχρόνιας επένδυσης στο ποιοτικό δημόσιο σχολείο.

·     Η κυβέρνηση προσπαθεί, με διαιρετικές τομές στην κοινωνία (μαθητές εναντίον ενηλίκων, νέοι εναντίον ηλικιωμένων, εργαζόμενοι εναντίον συνταξιούχων κ.λ.π.) και με μεταφορά, στους πολίτες, της ευθύνης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, να αποσείσει τις ευθύνες της από τις αμέλειες, τις ολιγωρίες και τις παλινωδίες της στη μάχη κατά του κορωνοϊού

·     Ο κ. Μητσοτάκης, παρά τον μείζονα υγειονομικό κίνδυνο, συνεχίζει να εφαρμόζει το νεοφιλελεύθερο σχέδιό του: απαξίωση και υποβάθμιση του δημόσιου τομέα, άρνηση στελέχωσης από μόνιμο προσωπικό, νοσοκομείων και σχολείων, αντίθετα, πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα και ειδικότερα των μεγάλων συμφερόντων σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θεωρεί «ζόμπι» της οικονομίας.

·     Παράλληλα, δίνει τεράστιο βάρος σε επικοινωνιακά τερτίπια για να μην γίνεται αντιληπτό από την κοινή γνώμη ότι εξαπάτησε, για να εκλεγεί, την πλειοψηφία της κοινωνίας με υποσχέσεις περί ανάπτυξης και ευημερίας τις οποίες σήμερα αθετεί τη μια μετά την άλλη.

·     Επέλεξε να μη στηρίξει ουσιαστικά την εργασία, την επιχειρηματικότητα και  τα νοικοκυριά που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας, με αποτέλεσμα βέβαιη ανεργία, μείωση εισοδημάτων, μείωση κατανάλωσης, κλείσιμο επιχειρήσεων και έναν φαύλο κύκλο που  μας φέρνει και πάλι στο σπιράλ της ύφεσης από το οποίο πολύ δύσκολα ξεφεύγεις.

·     Ο ΣΥΡΙΖΑ  πιστεύει σε έναν ισχυρό δημόσιο χώρο, στην παρέμβαση, δηλαδή, του κράτους, για την εξασφάλιση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών του: με ρύθμιση της εργασίας, με την κοινωνική ασφάλιση,  την υγεία, την παιδεία και τον κοινωνικό μισθό για τον οποίο μίλησε στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας:  ένα σύνολο, δηλαδή, επιδομάτων, παροχών και υπηρεσιών το οποίο εξασφαλίζει στον πολίτη σε κάθε φάση της ζωής του που αντιμετωπίζει ανισότητες και αυξημένες ανάγκες, ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης.

·     Ο ΣΥΡΙΖΑ, το επόμενο διάστημα θα δείξει στον λαό τούς δύο δρόμους ανάμεσα στους οποίους πρέπει να διαλέξει: τη στήριξη του κράτους, με κάθε μέσο, και κάθε στιγμή, στον πολίτη, ή τη ζούγκλα των φόβων και της απομόνωσης στον εαυτό του για να επιβιώσει;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)