to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 11.01.2021

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Η κυβέρνηση δεν ενισχύει το δημόσιο σχολείο, με αποτέλεσμα τα δημοτικά να ανοίγουν σήμερα χωρίς σχέδιο

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σταΐκούρας ψεύδονται όταν λένε ότι έδωσαν 24 δις. στην οικονομία ενώ καταρρέει. Στην πραγματικότητα για την πανδημία ξόδεψαν 6,7 δις. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωγώς στη διαχείριση της πανδημίας. Το επιβεβαιώνει το Bloomberg που κατατάσσει την Ελλάδα, στην τρίτη θέση από το τέλος, ανάμεσα σε 53 χώρες, στη διαχείριση της πανδημίας.


Σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο North Radio στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» και τους  δημοσιογράφους Βαγγέλη Μωυσή και Ειρήνη Γκέλη, η , κ. Θεανώ Φωτίου, Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη τόνισε τα εξής σημεία:

·         Το εμβόλιο είναι απαραίτητο για τον ελληνικό λαό ώστε να μπορέσει βγει από αυτόν τον εφιάλτη. Οι προτάσεις μας για το εμβόλιο είναι εξαιρετικές. Οι χώρες που έχουν μεγάλη ανάγκη πρέπει να συμπτύξουν ένα μέτωπο ώστε οι πατέντες, που έχουν πληρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να είναι ελεύθερες και να παράξουν οι χώρες της ΕΕ τον αριθμό εμβολίων που χρειάζονται. Αυτό πρέπει να εισηγηθεί σήμερα,  την υπέρβαση του καθεστώτος πατέντας, και ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Αντόνιο Κόστα. Έχουμε φαρμακοβιομηχανία για να το υποστηρίξουμε. Η κυβέρνηση υπόσχεται 8.000-10.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Δηλαδή ούτε σε έναν χρόνο δε θα έχει εμβολιαστεί ο ελληνικός λαός.

·         Σήμερα που ξανάνοιξαν τα δημοτικά σχολεία, θα έπρεπε να ήταν μέρα χαράς. Δεν νομίζω όμως, ότι αυτό ισχύει ούτε για τους γονείς, ούτε για τους εκπαιδευτικούς. Δεν κατάφεραν ούτε τις περίφημες μάσκες να δώσουν δωρεάν. Δεν είναι μόνο θέμα ανικανότητα. Έχει να κάνει με την βασική αντίληψη της ΝΔ για την παιδεία, όπως και για την υγεία, που στηρίζεται στην απαξίωση του δημόσιου. Το πρόβλημα θα είχε λυθεί εάν είχαν προσλάβει περισσότερους αναπληρωτές και καθηγητές γιατί θα είχαμε μικρότερες τάξεις με κυλιόμενο ωράριο.  Η πανδημία θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία υπέρ του δημόσιου σχολείου.  Δεν θέλει να διορίσει εκπαιδευτικού. Έχει άλλες προτεραιότητες: να εξισώσει τα πτυχία αποφοίτων κολλεγίων, τριετούς φοίτησης,  με αυτά του Πολυτεχνείου.

·         Η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει την ευθύνη για τους θανάτους στους γιατρούς. Είναι εγκληματικό το ότι αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ, που χρειάζεται πολλαπλασιασμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εμείς προτείναμε 15.000 προσλήψεις.

·         Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σταΐκούρας ψεύδονται όταν λένε  ότι έδωσαν 24 δις.  στην οικονομία ενώ καταρρέει. Στην πραγματικότητα για την πανδημία ξόδεψαν 6,7 δις.  Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωγώς στη διαχείριση της πανδημίας. Το επιβεβαιώνει το Bloomberg που κατατάσσει την Ελλάδα, στην τρίτη θέση από το τέλος, ανάμεσα σε 53 χώρες, στη διαχείριση της πανδημίας.

·         Δεν δίνουν χρήματα στην οικονομία γιατί, σύμφωνα με το σχέδιο Πισσαρίδη, πρέπει να διορθωθούν μερικές «ανωμαλίες», όπως ότι έχουμε μεγάλη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ότι έχουμε με «ακριβή» εργασία την ώρα που το μεροκάματο δεν φτάνει για να ζήσει όχι μια οικογένεια, αλλά ένας άνθρωπος.  Δεν δίνουν χρήματα στις επιχειρήσεις και θα οδηγηθούν σε κλείσιμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο μισθό, αλλά η ΝΔ τον πάγωσε. Επίσης, πάγωσε το μέρισμα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η αγορά να έχει «γονατίσει». Το 2015 βρισκόμασταν σε  ανθρωπιστική κρίση. 800.000 συμπολίτες μας είχαν «μετακομίσει» από τα μεσαία στα φτωχά στρώματα. Δυστυχώς με τις πολιτικές της ΝΔ, θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση. Και μέσα σε όλα αυτά, έφεραν τον πτωχευτικό κώδικα σε έναν υπερχρεωμένο λαό για να πάρουν τη μόνη περιουσία που έχει, το σπίτι του.

·         Η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτά που συμβαίνουν στην Αμερική με τον Τραμπισμό, αφορούν και την Ευρώπη και τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Παράδειγμα όσα ζήσαμε την εποχή που ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Ανάμεσα σε αυτούς που πήγαν να καταλύσουν την Δημοκρατία προσπαθώντας να εισβάλλουν στη Βουλή, δηλαδή ανάμεσα στους Μακεδονομάχους ήταν και λαμπρά στελέχη της ΝΔ, τέως βουλευτές και νυν υπουργοί. Υπάρχουν αναλογίες ανάμεσα στην τότε επίθεση στη Βουλή και την τωρινή  επίθεση στο Καπιτώλιο.

·         Το έδαφος της δυσαρέσκειας και της οργής το είχαν στήσει οι Ρεπουμπλικάνοι εδώ και χρόνια. Αυτοί απέτρεψαν το Obama Care. Το κοινωνικά κράτος στην Αμερική αφήνει τους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν ιδιωτική ασφάλιση, να πεθαίνουν στον δρόμο. Αυτό είναι το αυθεντικό  σχέδιο Πισσαρίδη για το ασφαλιστικό.

·         Ο κ. Μητσοτάκης στοχοποίησε το κοινωνικό κράτος που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, και το οποίο μετά επέκτεινε στην κοινωνική πλειοψηφία. Το κοινωνικό κράτος δεν είναι μόνο για τους φτωχούς. Είναι για τον κάθε ένα από εμάς, που κάποια στιγμή της ζωής του μπορεί να πάθει μια οικονομική καταστροφή, που κάποια στιγμή γερνάει ή παθαίνει μια βλάβη υγείας και καθίσταται ανάπηρος, κτλ. Το κράτος πρέπει να αναλαμβάνει την προστασία των πολιτών, όχι οι χορηγοί, όπως πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)