to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 03.03.2021

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Η κοινωνία έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας και στην οικονομία

«Κανείς δεν επιθυμεί το θάνατο του Δημήτρη Κουφοντίνα, ούτε η Ευρώπη, ούτε η Ελλάδα», τόνισε η Θ. Φωτίου, βουλευτής Ν. Τομέα Αθηνών και αν. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σε τηλεοπτική συνέντευξή της


Καλεσμένη στο Kontra channel και στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βασίλη Σκουρή την Τρίτη 2 Μαρτίου, η Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας και Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε τα εξής:

​Ο τελευταίος νεκρός απεργός πείνας στην Ευρώπη ήταν πριν από σαράντα χρόνια σε καθεστώς Θάτσερ. Κανείς δεν επιθυμεί το θάνατο του Δημήτρη Κουφοντίνα, ούτε η Ευρώπη, ούτε η Ελλάδα. Εφόσον   η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της λύσης αυτού του προβλήματος, οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.  Δεν έχει νόημα να δημιουργείται κλίμα όξυνσης. Δεν είναι πρόβλημα διακομματικό, ούτε πολιτικό.


Η ΝΔ επιχειρεί να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως συνήγορο του Κουφοντίνα και να δημιουργήσει κλίμα όξυνσης για να ξεχάσουμε τα προβλήματα της πανδημίας και της οικονομίας. Για την ΝΔ δηλαδή είναι συνήγοροι του απεργού πείνας ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων;


Η ΝΔ επιχειρεί με τη συζήτηση για την τρομοκρατία να αλλάξει την ατζέντα γιατί αυτή την στιγμή, ενώ ο Covid 19 καλπάζει, δεν υπάρχουν ΜΕΘ καθώς δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ.


Είναι προφανές ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση δεν αποδίδουν γιατί δεν πήρε μέτρα εκεί που έπρεπε, στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν ενίσχυσαν το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν «καεί» από το φόρτο και την πίεση εδώ και ένα χρόνο. Δεν έκαναν προσλήψεις στο ΕΣΥ για να μην τους μείνει ένα ισχυρό σύστημα υγείας μετά την πανδημία και να μπορέσουν να κάνουν ΣΔΙΤ μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας, όπως ακριβώς είχαν προαναγγείλει.


Δεν έκαναν σαφή χαρτογράφηση σε όλη την Ελλάδα για την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έδωσαν λεφτά για τεστ.


Δεν πήραν εμπροσθοβαρή μέτρα διότι θεωρούν ότι πρέπει να κρατάνε τα λεφτά για την δύσκολη ώρα. Το κράτος είναι σαν τις επιχειρήσεις. Όταν κλείνει η επιχείρηση σου, δεν κρατάς τα λεφτά για αργότερα.  Η κυβέρνηση επέλεξε να επιδοτήσει την ανεργία και όχι την εργασία.


Παρά τα 37 δις ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα 2,5 δις πήρε η χώρα από την Ευρώπη, παρά τα χρήματα που έρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και παρά την άρση των δημοσιονομικών περιορισμών, η κυβέρνηση κατάφερε να έχουμε την μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε να «σηκώσουμε κεφάλι» για τα επόμενα πέντε χρόνια.


Η κοινωνία έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας και στην οικονομία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)