to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 15.07.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Η κατάπτυστη ανακοίνωση του Χρυσοχοΐδη αποδεικνύει ότι σπεύδει να κατασκευάσει τον εσωτερικό εχθρό (ηχητικό)

Η κατάπτυστη ανακοίνωση του Χρυσοχοΐδη κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του νεαρού ακτιβιστή στο Βόλο αποδεικνύει ότι χάνει την ψυχραιμία του μετά τον χουντικό του νόμο για τις διαδηλώσεις και σπεύδει να κατασκευάσει τον εσωτερικό εχθρό


Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο ΚΑΝΑΛΙ του Πειραιά και τον Νίκο Μπουρσινό  και ερωτώμενη σχετικά με την ανακοίνωση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του  θανάτου του ακτιβιστή στο Βόλο που είχε  κακοποιηθεί από την αστυνομία,  επισήμανε:

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, έχοντας χάσει την ψυχραιμία του, μετά την αντιδράσεις της κοινωνίας για τον χουντικό νόμο για τις διαδηλώσεις που ψήφισαν την περασμένη εβδομάδα, έκανε μια σπασμωδική κίνηση: έβγαλε μια κατάπτυστη ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν  συνδέουμε τον θάνατο του νεαρού με την κακοποίηση από την αστυνομία, ενώ το θέμα «σήκωσαν» εξ αρχής  φίλια προς την κυβέρνηση ΜΜΕ και sites, όπως τα Νέα . Ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι, με σεβασμό στον νεκρό και τους οικείους του, περιμένει την ιατροδικαστική έκθεση για να τοποθετηθεί.  

Σε ερώτηση για το θέμα των συντάξεων και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά σε συνταξιούχους, η βουλευτής τόνισε:

Πρέπει να γίνει πολύ καθαρό σε όλους τους συνταξιούχους τι αφορά η απόφαση αυτή. γιατί υπάρχει μια τεράστια εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση που με επικοινωνιακά ψέματα προσπαθεί να τους πείσει ότι πρόκειται για τις αρνητικές επιπτώσεις του Νόμου Κατρούγκαλου. Αυτό είναι ψέμα. Ο νόμος Κατρούγκαλου κρίθηκε μόνο για τις επικουρικές συντάξεις 250.000 συνταξιούχων, δηλαδή του 10% του συνολικού αριθμού. Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ αφορά τις μειώσεις που έγιναν, μέχρι και 50%, στις κύριες συντάξεις όλων των 2,5 εκ. συνταξιούχων, με το νόμο Βρούτση (του σημερινού δηλαδή Υπουργού Εργασίας) –Κουτρουμάνη την περίοδο 2012-2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, προστάτεψε τις κύριες συντάξεις, καταφέρνοντας, εν μέσω μνημονίων, και παρά την πίεση των θεσμών, να μην καταργηθεί η προσωπική διαφορά. Μάλιστα, κατηγορηθήκαμε τότε από τη ΝΔ ότι ανταλλάξαμε τις συντάξεις με την  συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΔ προεκλογικά έταζε στους συνταξιούχους ότι θα πάρουν τα αναδρομικά για όλη την περίοδο της μείωσης των συντάξεων, ενώ η απόφαση αφορά μόνον 11 μήνες και μάλιστα αναφέρεται μόνον σε όσους συνταξιούχους έχουν προσφύγει δικαστικά. Θα πρέπει η κυβέρνηση, τουλάχιστον να δώσει αυτά τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν εκατομμύρια άνθρωποι σε έξοδα προσφυγής στη δικαιοσύνη. 

Σε ερώτηση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην πρόνοια, για τις κατηγορίες της ΝΔ ότι δίνονταν επιδόματα στους φτωχούς σε βάρος των υπολοίπων στρωμάτων της κοινωνίας και σε ειδικότερη ερώτηση για τα τις πολιτικές για τους Ρομά η Αναπλ. Τομεάρχης για την κοινωνική αλληλεγγύη απάντησε:

Στην Πρόνοια παραλάβαμε π/υ 789 εκ. και τον φτάσαμε το 2019 σε 3,5 δις, από τα οποία μόνον 700 εκ. αφορούσαν επιδόματα για τη φτώχεια. Τα υπόλοιπα ήταν επιδόματα, παροχές και  υπηρεσίες για ευρείες κατηγορίες πληθυσμού, για τον κάθε πολίτη που σε κάποια στιγμή της ζωής του, αποκτώντας παιδί, βιώνοντας μια αναπηρία ή φτάνοντας στην τρίτη ηλικία χρειάζεται τη βοήθεια του κράτους, ανεξάρτητα από την εισοδηματική του κατάσταση. Εξ άλλου, τα επιδόματα είναι αναπτυξιακός παράγοντας, γιατί τονώνουν τη ζήτηση. Αυτό το συνειδητοποίησε η αγορά όταν η ΝΔ έκοψε στο τέλος του 2019 700 εκ. από το μέρισμα που δίναμε. Η ΝΔ μείωσε τον π/Υ της πρόνοιας για το 2020 κατά 400 εκ. ενώ με νομοθετήματα προσπαθεί να πετάξει εκτός προγραμμάτων διάφορες κατηγορίες δικαιούχων.

Ως προς του Ρομά, εμείς είχαμε κάνει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα πολιτικών, με στόχευση στη μετεγκατάσταση των πιο υποβαθμισμένων καταυλισμών Ρομά, στην αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης στους υπόλοιπους οικισμούς, στην τόνωση της σχολικής παρακολούθησης των παιδιών, σε καλύτερη πρόσβαση σε δουλειές και δυνατότητα μικοροεμπορίου, έτσι ώστε να υπάρξει πραγματική ένταξη των Ρομά στις τοπικές κοινωνίες. Και για όλα αυτά, είχαμε διαθέσει εθνικούς πόρους και είχαμε διασφαλίσει και χρήματα από την Ε.Ε. που μέχρι τότε δεν έδινε, γιατί θεωρούσε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν σπαταλήσει ό,τι τους είχε δοθεί χωρίς να κάνουν το παραμικρό.  Παράλληλα, οι έλληνες Ρομά έπαιρνα όλα τα επιδόματα που δικαιούνται (ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου κλπ).

Η ΝΔ αμέσως μετά τις εκλογές, έδειξε την αντίληψή της για τους Ρομά: Πάγωσε όλες αυτές τις δράσεις και νομοθέτησε ότι οικογένειες που έστω και ένα παιδί τους χάνει την τάξη από απουσίες θα χάνουν και τα επιδόματα, κάτι που στην περίπτωση των Ρομά αποβαίνει ολέθριο. Γενικά, αντιμετωπίζει τους έλληνες Ρομά σαν να είναι πρόσφυγες στη χώρα τους, δηλητηριάζει τις τοπικές κοινωνίες και δεν σέβεται τα ατομικά τους δικαιώματα. Αυτό δηλώνει άλλωστε και η πρόσφατη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά του Δήμου Ασπροπύργου που πρόσφατα γκρέμισε, με τρόπο αυθαίρετο και παράνομο, καταλύματα σε οικισμό Ρομά της περιοχής του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)