to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 10.07.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Η κα. Γεννηματά εμφανίστηκε χτες στη Βουλή σαν να συγκυβερνά με τη ΝΔ (ηχητικό)

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ακόμα για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των νοικοκυριών με βάση το «Μένουμε Όρθιοι».


Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Real FM και τoυς Γιώργο Χουδαλάκη και Στεφανία Κασίμη, και ερωτώμενη για ό,τι έγινε στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, η Θ. Φωτίου, Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας, αναπλ. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, τόνισε:

Υπάρχουν καταγγελίες επωνύμων: η πρώτη του Νίκου Bούτση ότι άτομo με πολιτικά και σακίδιο πλάτης εντός του χώρου της Βουλής κατηύθυνε τις ομάδες των δήθεν μπαχαλάκηδων με walkie-talkie. Η δεύτερη των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Δημήτρη Τζανακόπουλου  που είπαν  στην Ολομέλεια ότι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ έπεσαν πάνω σε ομάδα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που έτρεχε στην Πανεπιστημίου προς Ομόνοια για να γλυτώσει από τα δακρυγόνα. Έχουμε μαρτυρίες πολιτών ότι πήραν εντολές από τον επικεφαλής τους. Το έχουμε ξαναδεί  αυτό, το 2011. Το χθεσινό ήταν η «πρόβα τζενεράλε» του κ. Χρυσοχοϊδη γι αυτό που  θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον.

Το ύφος του κυρίου Χρυσοχοΐδη στην Ολομέλεια χτες μας προϊδεάζει για τα χειρότερα. Φοβάμαι ότι ο κύριος Χρυσοχοΐδης δεν θα εγγυηθεί την ασφάλεια της ζωής των πολιτών που θα διαδηλώσουν, όπως είναι το καθήκον του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο  νόμος που ψήφισαν χτες είναι νόμος χουντικός,  πλήττει τη δημοκρατία και  κατασκευάζει «εσωτερικό εχθρό» με την ποινικοποίηση του ριζοσπαστισμού.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η άποψή της για τα όσα συμβαίνουν στο ΚΙΝΑΛ η βουλευτής απάντησε: Η ομιλία και η στάση της κας Γεννηματά χτες στη Βουλή ήταν ως να συγκυβερνά με τη ΝΔ. Είπε: «ξαναγράφτηκε ο νόμος με δημοκρατικό μελάνι του ΚΙΝΑΛ». Η κα Γεννηματά  αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και συμπράττει με τη Νέα Δημοκρατία σε κομβικά θέματα: απλή αναλογική – Νovartis – διαδηλώσεις.

Σε ερώτηση αν βλέπει εκλογές το φθινόπωρο, η Θ. Φωτίου απάντησε: Αν επιτευχθεί η συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ, δεν θα γίνουν εκλογές. Αλλιώς, θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, για να προλάβει ο κ. Μητσοτάκης την οργή του λαού που έχει εξαπατηθεί. 

Ερωτηθείσα για την τροπολόγηση του νόμου για την αναδοχή και υιοθεσία που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, η Αναπλ. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Αλληλεγγύη επισήμανε: Ο πρωθυπουργός και η κα Μιχαηλίδου καπηλεύονται επικοινωνιακά το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό και τον εγκαινιάζουν κάθε έξι μήνες,  το Δεκέμβριο στο Ζάππειο και προχθές στο ΜΗΤΕΡΑ, ενώ  συγχρόνως επιχειρούν να τον αλλάξουν στις διατάξεις για το «ταίριασμα» παιδιών και υποψηφίων γονέων.  Την κα Μιχαηλίδου, που χθες στη Βουλή όμνυε στην εφαρμογή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαίωνε ότι αυτό λένε τα δύο άρθρα του νομοσχεδίου ψηφιακής πολιτικής, διέψευσε η εγκύκλιος που έστειλε προς όλους ο Γενικός της Γραμματέας, η οποία εξειδικεύει, εδώ και 7 ημέρες, το νόμο,  χωρίς να χρειάζεται την τροπολόγησή του.  Άρα, ή ο Γενικός Γραμματέας της παρανομεί, ή η κα Μιχαηλίδου έχει άγνοια του θέματος, ή έχουν άλλους σκοπούς.

Τέλος, σε ερώτηση για  το θέμα του τουρισμού, η  βουλευτής τόνισε ότι αντί να παίζουν με την υγεία του λαού με ανοιγοκλεισίματα των συνόρων όσο τα κρούσματα αυξάνονται,  με επιχείρημα ότι πρέπει να δουλέψει ο τουρισμός,  να δώσουν τώρα τα χρήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις, στους εποχικούς εργαζόμενους και σε νοικοκυριά που προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)