to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 19.04.2021

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Επειδή μας λείπουν ΜΕΘ θρηνούμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση θυμίζει τον στίχο του Βάρναλη «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα


Ζούμε ένα τραγικό δίπολο: από τη μια αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών και από την άλλη, το lockdown δεν μπορεί να σταματήσει και παράλληλα, δεν εφαρμόζεται. Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση θυμίζει τον στίχο του Κώστα Βάρναλη «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα».

Αυτό συμβαίνει διότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να ενισχύσει ούτε με ένα ευρώ το ΕΣΥ. Αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός του κ. Μητσοτάκη. Επειδή λοιπόν, μας λείπουν ΜΕΘ, θρηνούμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι πεθαίνουν και εκτός ΜΕΘ. Από την άλλη, εξαιτίας του γεγονότος ότι μας λείπουν ΜΕΘ, δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, που είναι το πιο μακροχρόνιο σε όλη την Ευρώπη. 

Τα self test αποδείχθηκε ότι έπεσαν θύματα στο μεγάλο φαγοπότι συμφερόντων,  που εξυπηρετεί συστηματικά αυτή η κυβέρνηση.  Το είχε καταγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και μας κατηγόρησαν για fake news. Τώρα που κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία, η οποία στήθηκε τους τελευταίους έξι μήνες για να προμηθεύσει τα self test και  άλλαξε χέρια, ενώ ήταν εν εξελίξει ο διαγωνισμός, η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη διότι δήθεν κέρδισε από την εγγυητική επιστολή. Για αυτό ο λαός δεν τους εμπιστεύεται πια και αισθάνεται ότι τον άφησαν μόνο του να διαχειριστεί την πανδημία; Κάντε ό,τι νομίζετε, έχετε ατομική ευθύνη. 

Το λέμε εδώ και καιρό: η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους ειδικούς, δηλαδή χρησιμοποιεί τους ειδικούς σαν εργαλεία για να κάνει τη δική της πολιτική.  Είναι ύβρις προς την επιστημονική κοινότητα, που οδηγεί στην απαξίωση της. 

 Οι επιπτώσεις στην οικονομία είναι τεράστιες. Στην πρόσφατη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια πραγματική επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας, ακούσαμε από επίσημα χείλη ότι το 25% του εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών χάθηκε λόγω της πανδημίας. 1 στις 3 επιχειρήσεις κινδυνεύει με κλείσιμο. Αυτό όμως, είναι το σχέδιο της ΝΔ: να κλείσει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ( 870.000 επιχειρήσεις) και να κατευθύνει τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης στις μεγάλες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιο Πισσαρίδη σύμφωνα με το οποίο α) οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ζόμπι και  β) η εργασία είναι ακριβή.  Ο νέος εργασιακός νόμος του κ. Χατζηδάκη εξοντώνει τους εργαζόμενους. Ο ελληνικός λαός θα βρεθεί στον δρόμο για να υπερασπιστεί  την εργασία και το μέλλον του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)