to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:56 | 15.01.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Εντυπωσιακές οι επιδόσεις της ΝΔ εναντίον του κόσμου της εργασίας (βίντεο)

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας Θεανώ Φωτίου, προσκεκλημένη στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra και την εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη Kontra 24 τοποθετήθηκε για τα θέματα της επικαιρότητας.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας,  Θεανώ Φωτίου, τόνισε ότι στα εθνικά θέματα συνιστά πολύ αρνητική εξέλιξη η απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι πολύ ανησυχητικό  ότι  πιθανότατα θα συζητηθεί η πρόσφατη παράνομη συμφωνία Τουρκίας –Λιβύης για τον καθορισμό των ΑΟΖ ερήμην της Ελλάδας.

Όσον αφορά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ αποδείχτηκε ότι ήταν απροετοίμαστος και ότι  δυστυχώς δεν φτάνει  η «αριστεία»  στα αγγλικά για την χάραξη  εθνικά επωφελούς εξωτερικής πολιτικής. Εξαιρετικά αρνητικά σημεία ήταν ότι αφ’ ενός δεν  υπήρξε δήλωση του Τραμπ καταδικαστική της τουρκικής επιθετικότητας, αφού ο πρωθυπουργός ως προβλέψιμος σύμμαχος τα είχε δώσει όλα καταθέτοντας στη Βουλή την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ πριν την επίσκεψη, και αφ’ ετέρου, στηρίζοντας τη δολοφονία Σουλεϊμανί, αυτός μόνος από όλους τους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς, μια εκτέλεση με εντολή Τραμπ που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, μπήκαμε μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ στο κάδρο απέναντι στο σύνολο του αραβικού κόσμου.

Στα εργασιακά, οι επιδόσεις της ΝΔ στο εξάμηνο της διακυβέρνησής της εναντίον του κόσμου της εργασίας -που θα αναδείξει και ο Αλέξης Τσίπρας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε- είναι εντυπωσιακές:

·       Για πρώτη φορά μετά τη χούντα γίνονται απολύσεις στις τράπεζες.

·       Η αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά δεν θα γίνει, δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν τα 35 ευρώ τον μήνα που αντιστοιχούν στο διπλάσιο της προϋπολογιζόμενης αύξησης του ΑΕΠ κατά 2,8% .

·       Η κατάργηση της επέκτασης  των   κλαδικών συμβάσεων που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ  οδηγεί σε μειώσεις μισθών χιλιάδων εργαζομένων.

·       Το ισοζύγιο προσλήψεων –απολύσεων καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

·       Ο ΟΤΕ, με ασύλληπτη κερδοφορία προχωρεί σε απολύσεις.

·       Και, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης λέει στον Τραμπ, χαριτολογώντας, ότι ακολουθεί τη δική του οικονομική πολιτική απορρύθμισης και φοροελαφρύνσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, που οδήγησε στις ΗΠΑ 500 μεγάλες επιχειρήσεις να αυξήσουν τα κέρδη τους κατά 13%  με αντίστοιχη μείωση των φορολογικών εσόδων κατά 16%.

Απαντώντας στη βουλευτή της ΝΔ κυρία Ζ. Μακρή, η οποία είπε ευθαρσώς ότι η ΝΔ εμμένει στην αποτυχημένη πολιτική αποτροπής και περιορισμού των προσφύγων και μεταναστών σε κλειστά κέντρα κράτησης, εξήγησε ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι θα ζήσουμε, όπως και όλη η Ευρώπη με μετανάστες και πρόσφυγες. Η ΝΔ καταφεύγει σε κόλπα, όπως ο διαχωρισμός των ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε κάτω  και άνω των 15 ετών, τα οποία εξομοιώνονται με ενήλικες ώστε να είναι δυνατή η απέλασή τους, στο πλαίσιο της αδιέξοδης πολιτικής που κατέστησε το πρόβλημα μη διαχειρίσιμο. Η Γερμανία χρησιμοποίησε τους πρόσφυγες ως μοχλό αντιμετώπισης του δημογραφικού, δεν κατέφυγε στην  παροχή ενός διχίλαρου για κάθε γέννα. Η χώρα άντεξε ένα εκατομμύριο οικονομικούς μετανάστες στις αρχές της δεκαετίας του 90, είναι αστείο να συζητάμε ότι δεν αντέχει λιγότερους από εκατό χιλιάδες τώρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια για την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών με οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες υποδοχής, και να αποσυμφορήσουμε τα νησιά τώρα.

Τέλος αναφερόμενη στην εκλογή ΠτΔ τόνισε ότι η δυστοκία του κ. Μητσοτάκη οφείλεται στη διαμάχη μεταξύ των συνιστωσών της δεξιάς  και των παζαριών εν όψει της συμμαχίας με το ΚΙΝΑΛ. Διαφορετικά θα είχε προκρίνει την ανανέωση της θητείας του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος είναι σίγουρο ότι σε πιθανή δημοσκόπηση θα εξασφάλιζε την ευρύτατη αποδοχή του ελληνικού λαού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)