to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 30.03.2021

Κοινωνία

Θ. Φωτίου: Διοικήτρια κέντρου πρόνοιας επιχειρεί να αφαιρέσει την επιμέλεια ανάπηρου παιδιού από την ανάδοχη μητέρα που το μεγάλωσε

Η διοικήτρια του ΚΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας κα Νάκου την οποία διατηρεί στη θέση της η αρμόδια υφυπουργός κα Μιχαηλίδου, επιχειρεί τώρα δικαστικά να αφαιρέσει την επιμέλεια ανάπηρου παιδιού από ανάδοχη μητέρα που το μεγάλωσε από βρέφος, καταγγέλλει με δήλωσή της η Θεανώ Φωτίου, αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής την Θεανώ Φωτίου. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 27/3/21 από Δελτίο Τύπου του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων των ΑμεΑ του ιδρύματος «Άγιος Δημήτριος» «Αρωγοί του Ιδρύματος» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας:

Εκεί καταγγέλλονται τα εξής: στις 1/3/2021 το Σωματείο ΔΤ για τους παράτυπους, εκτός σειράς εμβολιασμούς στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (ΠΑΑΠΑΘ) “Άγιος Δημήτριος”, υπόθεση που διερευνάται από την Εισαγγελία. Τηλεφωνικά οι γονείς ενημερώθηκαν ότι τα ανάπηρα παιδιά τους (ενήλικες στην πλειοψηφία τους) δεν θα εμβολιαστούν.

Στη συνέχεια, σε συνάντηση της Εισαγγελέως Ανηλίκων Θεσσαλονίκης με τη Διοίκηση του ΚΚΠΠΚΜ και του Σωματείου, καταγγέλθηκαν από μέλος του σωματείου και ανάδοχη μητέρα πολλά σοβαρά ζητήματα ως προς τη διαχείριση ακινήτων που διαθέτες αφήνουν στο ΚΚΠΠ για να ωφεληθούν οι περιθαλπόμενοι.

Μετά από αυτό η Διοικήτρια κα Νάκου, για να εκδικηθεί τη συγκεκριμένη μητέρα, ξεκίνησε την προσπάθεια, με δικαστικά μέσα, να πάρει η ίδια, δηλαδή το ίδρυμα, τη συμπαράσταση του ενήλικου πλέον ανάπηρου παιδιού. Του παιδιού που είχε εγκαταλειφθεί στο ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός» και που από μηνών ανέθρεψε η ανάδοχη οικογένεια, η μόνη που γνωρίζει το παιδί ως «μαμά» και «μπαμπά».

Η οικογένεια αυτή φρόντισε το παιδί τόσο καλά που, αντίθετα με τις προβλέψεις γιατρών και θεραπευτών, μπόρεσε να περπατήσει και να μιλήσει. Λόγω προβλημάτων υγείας των ανάδοχων γονιών αυτοί αναγκάστηκαν πριν λίγα χρόνια να το τοποθετήσουν στην κλειστή δομή «Άγιος Δημήτριος», για 4 ημέρες εβδομαδιαίως, φροντίζοντάς το στο σπίτι τα Σαββατοκύριακα, Χριστούγεννα, Πάσχα, και ένα μήνα το καλοκαίρι μετά την κατασκήνωση, και φροντίζοντας ανελλιπώς για την υγεία και τις συνθήκες περίθαλψής του, όπως και των άλλων παιδιών στο ίδρυμα. Η ανάδοχη οικογένεια δεν πήρε ποτέ οικονομική ενίσχυση για την αναδοχή και το αναπηρικό επίδομα του παιδιού το έχει παραχωρήσει στο ίδρυμα.

Το Σωματείο των γονέων καταγγέλλει επίσης ότι η υπό την κα Νάκου διοίκηση  είναι η μόνη που δεν στηρίζει τις ήδη υπάρχουσες ανάδοχες και θετές οικογένειες του ιδρύματος αλλά έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό εκδίκησης και εκβιασμού των οικογενειών ότι “θα τη βρουν μπροστά τους”.

Η κα Νάκου, γνωστή για τη στενή σχέση της με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, έχει πρωταγωνιστήσει από τα μέσα του 2020 σε οικονομικές ατασθαλίες με το πρόσχημα της πανδημίας και σε σκάνδαλο εκτός σειράς εμβολιασμών φίλων, γνωστών της και γαλάζιων στελεχών, δύο εκ των οποίων, αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποπέμφθηκαν από τις θέσεις τους και διαγράφτηκαν από τη ΝΔ. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  είχαμε καταγγείλει ότι ακύρωσαν για άλλη μια φορά τον εμβολιασμό των παιδιών και των εργαζομένων, με τη δικαιολογία ότι ο Υπουργός Υγείας απαγόρευσε τους εμβολιασμούς με κινητές μονάδες σε ιδρύματα, κάτι που ο κ. Κονταζαμάνης διέψευσε κατά την ενημέρωση για τον covid19 στις 24/3/21. Η  δε υφυπουργός κα Μιχαηλίδου απαξιοί να επικοινωνήσει, έστω τηλεφωνικά, με τους γονείς των παιδιών.

Άλλωστε, σε όλη την περίοδο που η κα Νάκου ξετυλίγει το κουβάρι παράνομων, παράτυπων και αντίθετων προς το συμφέρον των ωφελούμενων ενεργειών και η αντιπολίτευση ζητά την αποπομπή της, η πολιτική της Προϊσταμένη κα Μιχαηλίδου τηρεί «σιγήν ιχθύος» και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, ως όφειλε, προφανώς γιατί η «άνωθεν» προστασία της κας Νάκου είναι πολύ ισχυρή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τον Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων:

1.         Αν είναι ενήμερος των πράξεων και ενεργειών της Διοικήτριας του ΚΚΠΠ Κ. Μακεδονίας κας Νάκου σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας και το εκδικητικό αίτημα αφαίρεσης της δικαστικής συμπαράστασης ανάπηρου παιδιού της δομής «Άγιος Δημήτριος» υπέρ του ιδρύματος

2.         Αν κατανοεί ότι οι πράξεις αυτές ανατρέπουν και υπονομεύουν πλήρως τις προσπάθειες προώθησης στην κοινωνία της αναδοχής και υιοθεσίας ανάπηρων παιδιών ως μείζονος μέσου αποϊδρυματοποίησης και φροντίδας στην κοινότητα

3.         Αν προτίθεται να απαλλάξει των καθηκόντων της την κα Νάκου αποκαθιστώντας  στο ΚΚΠΠΚΜ κλίμα ηρεμίας, αρμονίας και συνεργασίας διοίκησης – οικογενειών των ωφελούμενων προς το  συμφέρον αμφοτέρων των πλευρών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)