to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 18.12.2019

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Δεύτερος κύκλος ψέμματος από Μητσοτάκη για το μέρισμα προς ΑμεΑ

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη της τελευταίας στιγμής ότι το μέρισμα θα δοθεί σε όλους τους ανάπηρους, τελικά πάλι ψεύδεται», είπε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.


Αναλυτικά η δήλωση της Θεανώς Φωτίου, βουλευτή Νότιου Τομέα Αθήνας και αν. τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη της τελευταίας στιγμής ότι το μέρισμα θα δοθεί σε όλους τους ανάπηρους, τελικά πάλι ψεύδεται. Το μέρισμα δίνεται μόνον σε όσους εξ αυτών παίρνουν επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.

Αποκλείεται έτσι ένας μεγάλος αριθμός χαμηλοσυνταξιούχων ΑμεΑ στη βάση της μικρόψυχης αριθμητικής στην οποία μας έχουν συνηθίσει: Μιας αριθμητικής με την οποία  οι μεγαλόστομες εξαγγελίες παροχών για όλους, μεταφράζονται αθόρυβα στην πράξη σε εξαπάτηση των περισσότερων.

Όταν δε ο  πολίτης που πίστεψε τις παραπλανητικές ανακοινώσεις που αναπαράγουν άκριτα τα φιλικά τους μέσα μπει στην πλατφόρμα για να υποβάλει αίτηση, διαπιστώνει εμβρόντητος ότι δεν είναι δικαιούχος!. Έτσι απλά, χωρίς καμία εξήγηση, σε αντίθεση με ό,τι είχε κατακτηθεί  για όλα τα μερίσματα που είχαν δοθεί επί ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Όλα αυτά πέρα από την ουσία, αποτυπώνουν την απαξιωτική, αφ’ υψηλού αντιμετώπιση των ευάλωτων συμπολιτών μας από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ, με όρους φιλανθρωπίας.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, ως νέοι ηγεμόνες,  μοιράζουν σε λίγους από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ότι περισσεύει από την δήθεν αναπτυξιακή πολιτική τους, πολιτική ενίσχυσης των υψηλών εισοδημάτων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν δίνει λογαριασμό, δεν διστάζει να εξαπατά και να ψεύδεται. Ελπίζουμε όχι για πολύ».

Απορρίφθηκαν 221.000 αιτήσεις μέχρι στιγμής

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του thetoc.gr, περισσότερες από 265.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος μέσα στις δύο πρώτες ώρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας συγκέντρωσε η ΗΔΙΚΑ. Ωστόσο, από αυτές, εγκρίσεις χορήγησης δόθηκαν μόλις στις 44.000 με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες να μένουν με την… απορία και να κατακλίζουν από χθες το τηλεφωνικό κέντρο τόσο της ΗΔΙΚΑ (που λειτουργεί το www.koinonikomerisma.gr ) όσο και της ΑΑΔΕ (που ετοίμασε τις λίστες των δικαιούχων).

Αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας με τον οποίο επικοινώνησε το theΤΟC ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον τρόπο επίλυσης αποριών, ενώ θα δημιουργηθεί και μηχανισμός υποβολής ενστάσεων από όσους θεωρούν ότι κακώς απορρίπτεται η αίτησή τους. Ο μηχανισμός θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ. Όσοι θεωρούν ότι αδικούνται από την απορριπτική απόφαση, θα κάνουν ηλεκτρονική ένσταση και τα στοιχεία τους θα διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ προκειμένου να αιτιολογείται η απόφαση απόρριψης ή –αν έχει γίνει λάθος- ο ενδιαφερόμενος να δικαιώνεται και να εισπράττει το επίδομα.

Ήδη στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ αναρτήθηκε ειδοποίηση για τους γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, κατηγορία στην οποία έχουν εντοπιστεί πολλά προβλήματα και απορριπτικές αποφάσεις από την 1η στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα. «Διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα».

Για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα. Αυτό διευκρινίζεται σε ενημέρωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα υποβολής των αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος. Και αυτό καθώς η εφαρμογή δεν κάνει αποδεκτές αιτήσεις εξαρτώμενων μελών που εισάγουν το δικό τους ΑΦΜ όπως συνέβη σε περιπτώσεις που επιχειρήθηκε να γίνει αυτό.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)