to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:29 | 01.07.2022

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να ικανοποιήσει βασικά αιτήματα των αναπήρων για αξιοπρεπή διαβίωση

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη διευκρίνισε στους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος ότι τα κύρια αιτήματά τους συγκλίνουν με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αναπηρική πολιτική


Με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ) συναντήθηκε στη βουλή η Θεανώ Φωτίου, παρουσία και εκπροσώπων του Τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συζητήθηκαν προβλήματα των αναπήρων που σήμερα με την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό οξύνονται διαρκώς, δυσχεραίνοντας τη διαβίωσή τους με όρους αξιοπρέπειας και την πλήρη κοινωνική τους ένταξη.

Αναλύθηκαν τα προβλήματα ανεπάρκειας των χορηγούμενων επιδομάτων απέναντι στο διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής που για τους ανάπηρους λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και τα προβλήματα λόγω υψηλής τιμής ρεύματος και καυσίμων. Διότι το ακριβό ρεύμα δεν επηρεάζει μόνον τους εξαρτώμενους από ηλεκτρικές ιατρικές συσκευές υποστήριξης, αλλά όλους τους ανάπηρους, αφού, για να μην επιδεινωθεί η υγεία τους, απαιτείται να ζουν σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Αλλά και οι τιμές των καυσίμων μειώνουν τις δυνατότητες κυκλοφορίας και κοινωνικοποίησής τους (να θυμίσουμε ότι έχοντες αναπηρικά αυτοκίνητα που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην πρώτη χορήγηση του fuell pass. Ελπίζουμε ότι μετά τη σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διορθωθεί στη δεύτερη περίοδο χορήγησης. Τέλος, εκτενής συζήτηση έγινε για το δυσβάσταχτο κόστος εξασφάλισης τεχνολογικών μέσων υποβοήθησης (αμαξίδια, τεχνητά μέλη, ειδικές κατασκευές κ.λπ.)

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη διευκρίνισε στους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος ότι τα κύρια αιτήματά τους συγκλίνουν με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αναπηρική πολιτική και δεσμεύτηκε εκ μέρους του κόμματος ότι θα επεξεργαστεί και εξειδικεύσει, προκειμένου να υλοποιηθούν όταν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γίνει κυβέρνηση τρία κύρια αιτήματα των αναπήρων:

  • Την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων
  • Την επιπλέον επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τους ανάπηρους
  • Την επεξεργασία του καταλόγου προϊόντων ιατρικής τεχνολογίας - εργαλείων αξιοπρέπειας του Ενιαίου Καταλόγου Παροχών Υγείας του ΕΟΠΠΥ ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αναπήρων, στις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής και στο πραγματικό κόστος των προϊόντων ώστε οι ανάπηροι να έχουν την απαραίτητη βοήθεια για να ενταχθούν η επανενταχθούν υπό όρους αξιοπρέπειας στην κοινωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)