to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 29.06.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Από την κρίση της πανδημίας στην κρίση της επιβίωσης (βίντεο)

«Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να αντιμετωπίσει την οικονομική και κοινωνική κρίση, βυθίζει τη χώρα σε μία κατάσταση σκανδαλολογίας με παρακρατικές πρακτικές», τόνισε σε συνέντευξή της η αν. τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης Θ.Φωτίου στο KONTΡA Channel.


Καλεσμένη στην εκπομπή του KONTΡA Channel «ΚΟΝΤΡΑ News» με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη, η Θ. Φωτίου, ερωτηθείσα για την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι έγινε μια  μεγάλη επανεκκίνηση και συζητήθηκε η νέα οικονομική και κοινωνική  πραγματικότητα για να μην επιστρέψουμε σε ένα επώδυνο παρελθόν.

«Ο κ. Μητσοτάκης  δεν έκανε ό,τι του προτείναμε από την αρχή της πανδημίας, με αποτέλεσμα η χώρα να βυθίζεται σε βαθιά κρίση. Του παραδώσαμε πριν ένα χρόνο ανάπτυξη 2,8%, και πριν τον κορωνοϊό είχαμε ήδη μπει στην ύφεση. Αυτή τη στιγμή εκτοξεύεται η ανεργία, η φτώχεια και πλήττονται βίαια τα μεσαία στρώματα που ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε προεκλογικά ότι θα τα ενισχύσει. Σήμερα, όπως φαίνεται και από τις περιοδείες μας στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, οι  μικρομεσαίοι οδεύουν προς την καταστροφή, αφού προβλέπεται να κλείσουν πολλές από τις  350.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις,  ενώ μόνον 3.000 επιχειρήσεις μπόρεσαν να επωφεληθούν από τα κυβερνητικά μέτρα. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται να πέσει χρήμα στην αγορά, και για αυτό, όπως είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΑ από την  πρώτη στιγμή της πανδημίας, έπρεπε η κυβέρνηση να αναπληρώσει τους μισθούς, όπως έκαναν όλες οι χώρες της Ευρώπης σε ποσοστό 80-100% ώστε να συγκρατηθεί η ζήτηση. Έχουμε μπει ήδη σε σπιράλ ανατροφοδοτούμενης ύφεσης, όπως λένε οι διεθνείς Οργανισμοί,  και δεν προβλέπεται να βγούμε, όχι του χρόνου, αλλά ούτε το  2023. Η κοινωνία από την κρίση φόβου του θανάτου της πανδημίας μπαίνει σε φόβο της επιβίωσης. Στη συνεδρίαση της ΚΕΑ συνομολογήθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε  να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Τα  χειρότερα έρχονται,. Φοβούμαστε ότι η ιστορία της μικρής που λιποθύμησε στη Ρόδο θα είναι η αρχή, πόσο μάλλον όταν ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή κόβονται  μαζικά ηλεκτρικές παροχές».

«Η «σκευωρία» της Novartis κατέρρευσε με την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να πληρώσει η εταιρεία 310 εκ. δολάρια διότι χρημάτισε αξιωματούχους στην Ελλάδα. Η Novartis καταδικάστηκε με αμερικανικό νόμο κατά της διαφθοράς ξένων αξιωματούχων. Ξένοι αξιωματούχοι δεν είναι οι γιατροί που υπερσυνταγογραφούσαν, αλλά οι πολιτικοί της κυβέρνησης Σαμαρά της περιόδου 2012-2015 που συναίνεσαν στην αύξηση της τιμής των φαρμάκων της Novartis, αφού  η χώρα μας ήταν χώρα αναφοράς των τιμών για την Ευρώπη».

«Γι αυτό το λόγο ο κ. Μητσοτάκης, αντί να αντιμετωπίσει την οικονομική και κοινωνική κρίση,  βυθίζει τη  χώρα σε μία κατάσταση σκανδαλολογίας με παρακρατικές πρακτικές».


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)