to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 14.02.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Ανόητη, αδιέξοδη και καταστροφική η ιδέα της ΝΔ να γίνουν τα νησιά κόλαση για να μειωθούν οι ροές (βίντεο)

«Η μόνη λύση είναι η άμεση μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα και η κατανομή τους σε μικρές ομάδες σε διάφορες τοπικές κοινωνίες ώστε να μπορέσουν να τους απορροφήσουν»


Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας, Θεανώ Φωτίου, καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «ΣΥΝ» και την Σύνθια Σάπικα,  επισήμανε τα εξής:

Για το προσφυγικό: Όσο υπάρχει πόλεμος, πείνα και κλιματική κρίση, άνθρωποι θα προσπαθούν να διαφύγουν από το θάνατο και ούτε τα φράγματα ούτε τα κλειστά κέντρα δεν μπορούν να τους εμποδίσουν. Η κυβέρνηση που κατηγορούσε τον  ΣΥΡΙΖΑ ότι προσκαλούσε εδώ τους πρόσφυγες κατάλαβε τώρα  ότι οι ροές καθορίζονται από ό,τι συμβαίνει εκτός των συνόρων.  Η ιδέα να κάνουμε τη ζωή στα νησιά κόλαση για να μειωθούν οι ροές είναι ανόητη, αδιέξοδη και καταστροφική. Η μόνη λύση είναι η άμεση μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα και η κατανομή τους σε μικρές ομάδες σε διάφορες τοπικές κοινωνίες ώστε να μπορέσουν να τους απορροφήσουν.  Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την ευθύνη να  συνεργαστεί με όλα τα κόμματα προτείνοντας λύσεις και βοηθώντας, μέσα από τις κομματικές του δυνάμεις τις τοπικές κοινωνίες να  υποδεχτούν τους πρόσφυγες.

Ερωτηθείσα για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την πιθανή συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, απάντησε ότι είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται με την αθρόα είσοδο χιλιάδων νέων μελών, από διάφορους πολιτικούς χώρους και με διαφορετική προσωπική ιστορία. Η πρωτοφανής συρροή νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει χάσει τις εκλογές δείχνει την αγωνία του λαού για την επερχόμενη καταστροφή από την πολιτική της Ν.Δ. και την αναγνώριση των   χαρακτηριστικών μας ως κόμματος και ως κυβέρνησης που μπορούν να την αναχαιτίσουν.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου κατά πόσο μια αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ θα επέτρεπε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα της αριστεράς που θεωρεί αήθη την παρέμβαση στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος.  Οι συνεργασίες των κομμάτων γίνονται στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομική κατάσταση απάντησε ότι  πολλοί πολίτες  βλέπουν πια τα προβλήματα της πολιτικής της κυβέρνησης: οι μικροεπιχειρηματίες που έπεσε ο τζίρος τους στις γιορτές όταν δεν δόθηκαν 600 εκ. από το μέρισμα, οι συνταξιούχοι που δεν έχουν δει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους,  οι ελεύθεροι επαγγελματίες που με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώσουν 20% επιπλέον.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων δήλωσε ότι αποτελούν μια «βόμβα» για τη χώρα μας και ότι ο διχασμός που επιχειρεί η κυβέρνηση εμφανίζοντας τους περισσότερους δανειολήπτες ως κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες δεν οδηγεί πουθενά. Τα νούμερα της Τράπεζας της Ελλάδας  είναι σαφή: Το 2008 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν 5,7% και το 2014 έφτασαν στο 43,3%. Αυτό δείχνει καθαρά ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ έφτασαν τον λαό να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα δάνεια του και σίγουρα όλοι αυτοί δεν είναι μπαταχτσήδες όπως θέλει να τους εμφανίσει η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εμπειρία των 4,5 χρόνων διακυβέρνησης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, είναι  έτοιμος να καταθέσει  πρόταση για τη λύση του καυτού προβλήματος των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)