to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:37 | 31.05.2016

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Θέση της κυβέρνησης η πλήρης εξασφάλιση των σταθερών σχέσεων εργασίας στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης

«Θέση όλης της κυβέρνησης, δηλωμένη δημοσίως, είναι ότι πρέπει πλήρως να εξασφαλιστούν οι σταθερές και ασφαλείς σχέσεις εργασίας και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, και αυτό επιδιώκουμε», διαβεβαίωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων στον υπό παραχώρηση Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).


Ο κ. Δρίτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», τόνισε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δίνει εξασφαλίσεις σε ένα σημαντικό βαθμό, υπενθύμισε ότι στη σύμβαση παραχώρησης για το λιμάνι του Πειραιά η κυβέρνηση φρόντισε να δοθεί πρόσθετη διασφάλιση των εργαζομένων και υποσχέθηκε ότι το ίδιο θα γίνει και με τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ. «Στη Θεσσαλονίκη θα κάνουμε το ίδιο, στον νόμο για την δημόσια Αρχή λιμένα, επίσης, περιλαμβάνονται διατάξεις που δίνουν πρόσθετη εξασφάλιση», επεσήμανε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στους εργαζόμενους στη ναυτιλία υπογράμμισε ότι το υπουργείο, από την πρώτη στιγμή, ενθαρρύνει την υπογραφή μίας νέας συλλογικής σύμβασης με τους εργοδότες-πλοιοκτήτες.

Εν τω μεταξύ, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Δρίτσας χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την ολοκλήρωση της επανακατασκευής και της επαναλειτουργίας των ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), στη Νέα Μηχανιώνα, σε συνδυασμό με την ίδρυση Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού και τη λειτουργία οικοτροφείου για τους οικονομικά αδύναμους σπουδαστές και σπουδάστριες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος, σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σημαντικό σχέδιο απορρόφησης των σπουδαστών και των σπουδαστριών των σχολών στα εκπαιδευτικά ταξίδια, παρά το γεγονός – όπως είπε – ότι οι γυναίκες απόφοιτοι αντιμετωπίζουν προβλήματα απασχόλησης, αφού απορροφώνται πολύ λιγότερο από τους εργοδότες, σε σχέση με τους άνδρες. «Είμαστε σε διαρκή διαπραγμάτευση για το ζήτημα αυτό, γιατί σε κάθε περίπτωση το υπουργείο δεν δέχεται τον διαχωρισμό ανδρών και γυναικών», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)