to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 20.05.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Στο κέντρο της μάχης για τον Πειραιά η Δημοκρατία (ηχητικό)

Στον Πειραιά, όπου δεν συνηθίζεται να γίνονται μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις για διάφορους λόγους, η χτεσινή συγκέντρωση και ομιλία του πρωθυπουργού «μπορεί να ήταν και η μεγαλύτερη», εκτίμησε ο κ. Δρίτσας, «με πάθος, αποφασιστικότητα και πραγματική αυτοπεποίθηση.


Δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο μεγιστάνες να θέλουν να αγοράσουν πόλη και πολίτες, η Δημοκρατία είναι στο κέντρο της εκλογικής μάχης για τον Δήμο του Πειραιά, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο, με αφορμή την συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι όπου μίλησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπελαβίλας.

Οι συγκεντρωμένοι ωθούσαν τον πρωθυπουργό περισσότερο, παρά αυτός τους συγκεντρωμένους. Ήταν ένας διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τους πολίτες του Πειραιά». Μάλιστα, συγκρίνοντας αυτή την συγκέντρωση με αντίστοιχη του 2014 όταν ήταν ο ίδιος υποψήφιος για την δημαρχία, ο κ. Δρίτσας είπε ότι ήταν «τουλάχιστον τετραπλάσια».

«Ο πολίτης δίνει το “παρών” για να υπερασπιστεί τις θυσίες του, να υπερασπιστεί αυτά που βίωσε την τελευταία πενταετία σε αντίστιξη με αυτά την τελευταία δεκαετία», τόνισε ο κ. Δρίτσας, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός έχει προσβληθεί από την Νέα Δημοκρατία … Η επούλωση των πληγών της κρίσης είναι ένα βίωμα που έχουν καταγράψει οι πολίτες την τελευταία τετραετία … και το υπερασπίζονται ενεργά με την μαχητική τους παρουσία στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο ίδιος.

«Στο κέντρο της εκλογικής μάχης έχει τεθεί το ζήτημα της Δημοκρατίας», συνέχισε, «δεν είναι δυνατόν ένας μεγιστάνας να αγοράζει ομάδες, εφημερίδες, κανάλια, οτιδήποτε κινείται, να φτάνει μέχρι το σημείο να θέλει να αγοράσει πόλη και πολίτες … το 2014 ήταν ένας αιφνιδιασμός, αλλά δεν το πέτυχε, οι πολίτες είχαν κριτικό πνεύμα απέναντι σε όσα βιώσαμε στην πόλη με τον κ. Μαρινάκη. Όλο αυτό το βίωμα συγκεντρώνεται στη μάχη που δίνει ο Ν. Μπελαβίλας και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και πολλές άλλες δυνάμεις, ένα μέτωπο Δημοκρατίας για την απαλλαγή του Πειραιά από έναν τέτοιο εναγκαλισμό, αλλά και το σταμάτημα οποιασδήποτε μεταδημοκρατικής προοπτικής, να περιέλθει η πολιτική δύναμη σε κέντρα αδιαφανή».

Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα του Ν. Μπελαβίλα για την πόλη είναι τέτοιας ποιότητας και εγκυρότητας που δεν έχει ξαναδεί ο Πειραιάς από οποιαδήποτε άλλη παράταξη, συνέχισε ο κ. Δρίτσας, «έχει πραγματικά προσδιορίσει ένα σχέδιο αναγέννησης της πόλης με πολύ συγκεκριμένα βήματα, όραμα και ρεαλισμό». Η μάχη έχει ήδη κερδηθεί γιατί τα κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα Δημοκρατίας έχουν τεθεί … είναι πλέον ανοιχτή συζήτηση στον Πειραιά στην οποία έχει ενεργοποιηθεί μεγάλος αριθμός πολιτών, κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)