to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 07.05.2014

Πολιτική

Θ. Δρίτσας : Όχι στην τροπολογία τερατούργημα του υπ. Ναυτιλίας για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Όχι στην τροπολογία τερατούργημα του Υπουργού Ναυτιλίας με την οποία καταργούνται οριστικά οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και υποβαθμίζονται οι μισθοί των ελλήνων ναυτικών, δήλώνει ο Θ. Δρίτσας.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας με αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής και σε άσχετο νομοσχέδιο η κυβέρνηση χτυπά ανάλγητα για άλλη μια φορά τους έλληνες ναυτικούς προς όφελος των εφοπλιστών. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας που καθιερώθηκαν με πρόσφατο μνημονιακό νόμο καθίστανται ισχυρότερες έναντι των συλλογικών από τις ρυθμίσεις των οποίων δίνεται η δυνατότητα αποκλεισμού μεγάλου αριθμού ελλήνων ναυτικών.

Είναι φανερό ότι με αυτή την εξέλιξη υποβαθμίζονται οι αποδοχές των ελλήνων ναυτικών και συρρικνώνονται περαιτέρω τα δικαιώματα τους σε μια εποχή που η φτώχεια και η ανεργία μαστίζει το χώρο της ναυτεργασίας.

Γνωρίζουμε καλά ποια είναι η κυβερνητική πολιτική και ποιους εξυπηρετεί. Το ζήτημα είναι τι γίνεται με τα στελέχη και τους υποστηρικτές αυτού του υπό κατάρρευση πολιτικού συστήματος που καμώνονται ως υποψήφιοι ότι είναι υπερκομματικοί και εξαγγέλλουν τη μετατροπή του Πειραιά σε «διεθνές ναυτιλιακό κέντρο με χιλιάδες θέσεις εργασίας και αμοιβές»; Αυτό εννοούν; Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και απαιτεί από όλους μας σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις. Κανείς υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, πολύ περισσότερο αυτοί που τάζουν θέσεις εργασίας, δεν μπορεί να σιωπά.

Στεκόμαστε στο πλευρό των ελλήνων ναυτικών, της ΠΝΟ και των ναυτεργατικών σωματείων και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τέτοιες ρυθμίσεις». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)