to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 08.05.2019

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση και αυτό είναι ιστορικό δεδομένο με τεράστια σημασία

Για το ιστορική σημασίας μακρόχρονο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε την κοινωνία από τα μνημόνια και τη χώρα από τη χρεοκοπία μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο βουλευτής του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας


Για το ιστορική σημασίας μακρόχρονο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε την κοινωνία από τα μνημόνια και τη χώρα από τη χρεοκοπία μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο βουλευτής του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος επισήμανε ότι η ρύθμιση του χρέους, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, δεν έγινε τυχαία ούτε με ευκαιριακές προσεγγίσεις και γι’ αυτό «είμαστε τώρα σε αυτό το σημείο και μπορούμε να προγραμματίσουμε το μέλλον» με προοπτική και πως «είμαστε τώρα στον δρόμο της αποκατάστασης» και τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών είναι η προετοιμασία για την επόμενη τετραετία.

Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Δρίτσας επανέλαβε ότι πρόκειται για γεγονός με μεγάλη ιστορική βαρύτητα, καθώς η χώρα χρεοκόπησε, η οικονομία κατέρρευσε, η κοινωνία κατέρρευσε, φτάσαμε στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό τις συνθήκες που ανέλαβε την κυβερνητική ευθύνη δεν μπορούσε να υλοποιήσει το πρόγραμμα της εξαρχής και αναγκάστηκε να κάνει συμβιβασμούς με εξαιρετικά επώδυνα μέτρα.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση «Υλοποίησε όμως ένα πρόγραμμα αποτροπής της ανθρωπιστικής κρίσης, ανασύνταξης και βαθμιαίας εξόδου από την χρεοκοπία. Αυτό μόνο η Αριστερά μπορούσε να το κάνει. Και αυτό είναι ένα ιστορικό δεδομένο με τεράστια σημασία όχι μόνο για το παρόν που ζούμε αλλά και για το μέλλον και το ιστορικό της Ελλάδας και το ιστορικό της Ευρώπης».

Σημείωσε όμως ότι δεν έχουμε τελειώσει με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής επισήμανε ότι θα ήταν χρήσιμο η δίκη του νεοναζιστικού κόμματος να έχει μεγαλύτερη δημοσιότητα και να απασχολεί καθημερινά τα Μ.Μ.Ε. καθώς πολύ σοβαρές και σημαντικές καταγραφές προκύπτουν, όχι μόνο για την ενοχή των κατηγορούμενων, αλλά και για τα ζητήματα που συνδέονται με τη δράση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, τον ρατσισμό και την απειλή των δημοκρατικών κατακτήσεων μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)