to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 06.08.2015

πηγή: στο Κόκκινο

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Το νομικό κείμενο για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στην τοπική κοινωνία είναι έτοιμο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας, συνομίλησε με τον Βαγγέλη Γέττο στο Κόκκινο Πάτρας 107,7, σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, τις ενδεχόμενες ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και την θέση της ελληνικής ναυτιλίας στην αναβαθμισμένη κινητικότητα στην Μεσόγειο λόγω της νέας διώρυγας του Σουέζ. Παράλληλα σχολιάζει τις εξελίξεις στο διαπραγματευτικό και εσωκομματικό πεδίο.


Για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας: ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι το νομικό κείμενο του παραδόθηκε πριν από μία εβδομάδα και με βάσει αυτό,αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαβούλευση με τη Δημοτική Αρχή Πατρέων καθώς και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, των οποίων άλλωστε τις απόψεις έχουν ήδη λάβει υπ 'όψιν οι μέχρι τώρα εργασίες του Υπουργείου.

Για το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης: σταθερός στη θέση του ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιούνται παραγωγικοί πυλώνες της σημασίας του λιμανιού του Πειραιά, τόνισε ότι μεγάλη σημασία έχει το κοινωνικό μέρισμα της οικονομικής δραστηριότητας του λιμανιού, ειδικά σε μία περίοδο ανακατατάξεων και αναβαθμίσεων της διεθνούς ναυτιλίας (εγκαίνια νέας διώρυγας του Σουέζ)

Για την διαπραγμάτευση: ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: το βασικό στοιχείο του πρέπει να είναι ο επανακαθορισμός του προγραμματικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ μετά από την βαριά ήττα που υπέστη η διαπραγματευτική στρατηγική του.

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)