to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 04.12.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Δεν πήγε κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη όσο κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Δεν μπορεί κανείς να είναι γενικώς εναντίον των πλειστηριασμών, αλλά στοχευμένα να τάσσεται υπέρ της προστασίας της λαϊκής κατοικίας.


Η κυβέρνηση έχει δώσει συστηματικές μάχες και έχει πετύχει να αυξηθούν τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της παιδικής φτώχειας τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα υποστήριξε ότι είναι μέτρο τόνωσης της εσωτερικής ζήτησης, ενώ αντέδρασε στον χαρακτηρισμό «αντίδωρο» απαντώντας ότι είναι «δικαίωμα».
 
Κατηγορηματικός ήταν για το θέμα των πλειστηριασμών,  για το οποίο ανέφερε ότι γίνονταν μέχρι το 2014 και ο ίδιος αντιδρούσε. Τα τρία χρόνια που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν πήγε «σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» υποστήριξε ο κ. Δρίτσας προσθέτοντας ότι σήμερα έχουμε ένα πλαίσιο προστασίας που το έχτισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βήμα βήμα, ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη, το πτωχευτικό δίκαιο, η άτυπη συμφωνία των τραπεζών κ.α.
 
Από την άλλη, όπως υποστήριξε δεν μπορεί κανείς να είναι γενικώς εναντίον των πλειστηριασμών, αλλά στοχευμένα να τάσσεται υπέρ της προστασίας της λαϊκής κατοικίας, καθώς υπάρχει «σοβαρότατο ζήτημα για τη σταθεροποίηση των τραπεζών αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια» .
 
Εξήγησε τέλος ότι υπάρχουν τριών ειδών πλειστηριασμοί: για χρέη προς τις τράπεζες και το δημόσιο και για χρέη ιδιωτών. Για τα χρέη προς ιδιώτες το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει. Τα χρέη προς το δημόσιο είναι παγωμένα και τα χρέη προς τις τράπεζες που τίθενται υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις των πλειστηριασμών με προστασία της α’ κατοικίας. Ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Δρίτσας, «κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν εφησυχάζει διότι οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν».  
 
Ξεκαθάρισε τέλος ότι ο ίδιος είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων όταν πρόκειται για στρατηγικού χαρακτήρα τομείς και ότι σε σχέση με τη ΔΕΗ έγινε ένας συμβιβασμός για ένα ποσοστό κάποιων μονάδων παραπέμποντας σε όσα είπε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης, ενώ εξήγησε ότι «οι θέσεις των εργαζομένων είναι κατοχυρωμένες». Σημαντικό είναι ότι δεν αφορούν οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αφορούν το νερό, κατέληξε.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)