to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τετραπλασίασαν τις τιμές των προϊόντων στα ιδιωτικοποιημένα ΚΨΜ του στρατού

Τιμές... Κολωνακίου για τους φαντάρους


Όπως καταγγέλλει  το Δίκτυο «Σπάρτακος»:

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που εκπροσωπούνται από το νεοφιλελεύθερο Δόγμα του «Λιγότερου Κράτους», έρχεται να ιδιωτικοποιήσει-εμπορευματοποιήσει έναν από τους πιο κερδοφόρους τομείς, τα ΚΨΜ, προσφέροντας ως πελατεία με μονοπωλιακούς όρους,  τους δεκάδες χιλιάδες  νεοσύλλεκτους που παρουσιάζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων κάθε χρόνο. Κέρδη με κρατική υποστήριξη δηλαδή και ο λογαριασμός στο φαντάρο.

Είναι μια πρακτική που ξεκίνησε στο ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας και ο Ταξίαρχος διοικητής ενημερώνει ότι πρόκειται για διαγωνισμό που αφορά την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ όλων των ΚΕΝ, που παραχωρούνται στους αφοί Κομπατσιάροι. Είναι μια απόφαση καλά μελετημένη. Που δε θα περιοριστεί στα ΚΕΝ, καθώς ήδη ανοίγουν και σουβλατζίδικα εντός των μονάδων.

Θυμίζουμε ότι πρώτος ο ΥΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου είχε επιχειρήσει να ιδιωτικοποιήσει τα εστιατόρια των ΚΕΝ, φέρνοντας catering, για να ακολουθήσουν τα ασθενοφόρα που ήρθαν να παραλάβουν τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους που ασθένησαν εξαιτίας της σαλμονέλας. Ιδιωτικό Κέρδος και ποιότητα-υγεία δεν συμβιβάζονται!

 

Αναφέρουμε ενδεικτικές τιμές στο ΚΕΠΒ Θήβας:

Ø  Φραπέ μικρός 1 ευρώ, μεγάλος 1.4

Ø  Φρέντο 1,5 ευρώ, φρέντο καπουτσίνο 1,8!

Ø  Η τιμή του καφέ πριν την ιδιωτικοποίηση ήταν γύρω στα 30 λεπτά.

Ø  Επιπλέον το νερό έχει 35 λεπτά από 20 και το κρουασάν 1.20 από 30 λεπτά!

Ø  Χαρτί τουαλέτας 80 λεπτά, που πλέον πρέπει να αγοράσεις αφού δεν παρέχει ο στρατός.

Επομένως, ένας συνάδελφος θα πρέπει να ξοδεύσει 5-10 ευρώ καθημερινά στο ιδιωτικό ΚΨΜ. Και μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι τα προϊόντα-τρόφιμα τα οποία πουλιούνται στα ΚΨΜ αποτελούν εναλλακτική διέξοδο στους φαντάρους, που ολοένα συχνότερα τα επιλέγουν εξαιτίας της ποσότητας και ποιότητας του φαγητού που προσφέρει ο Στρατός.

Πώς όμως φτάσαμε στην ιδιωτικοποίηση; Ήταν κοινή η αίσθηση ότι τα ΚΨΜ ήταν κερδοφόρα παρόλο που λειτουργούσαν με πολύ χαμηλές τιμές και παρόλο που αρκετές φορές τα στελέχη που τα διαχειρίζονταν έβαζαν το χέρι στην τσέπη.

 Ποιο είναι άραγε το μίσθωμα που δελέασε τη διοίκηση του κέντρου;

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αφοί Κομπατσιάροι κάνουν χρυσές στην πλάτη των φαντάρων.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)