to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 22.05.2017

Κοινωνία

48ωρη απεργία των εργαζομένων στους δήμους - Πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Από το Σάββατο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ απέχουν από κάθε εργασία, ενώ για τη Δευτέρα και την Τρίτη, έχει προκηρυχθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία.


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτυρόμενοι για τις μηδενικές προσλήψεις τα επόμενα δύο χρόνια και για τις περικοπές των πόρων στους δήμους. Μετά την αποχή από κάθε εργασία το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Συγκέντρωση παιδαγωγών των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και συμβασιούχων των δήμων είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας, στο ύψος της Βουλής.

Την κινητοποίηση για τους παιδαγωγούς πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αίτημα τη διασφάλιση της λειτουργίας των δημοτικών σταθμών και του προσωπικού τους εάν υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία για υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία των παιδιών από τεσσάρων ετών.

Παράλληλα, τη συγκέντρωση των συμβασιούχων πραγματοποιεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Υπενθυμίζεται ότι και για τις δύο περιπτώσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε 48ωρη απεργία στους δήμους για σήμερα και για αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι και για τις δύο περιπτώσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία στους δήμους για σήμερα και για αύριο.

Αύριο Τρίτη, η Ομοσπονδία προγραμματίζει κινητοποίηση, στις 9 το πρωί έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη για τους συμβασιούχους από παράταση με αίτημα την άμεση επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, η απόφαση “βάζει σε κίνδυνο και υπό καθεστώς απόλυσης 15.000 συμβασιούχους των δήμων οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θετικά μηνύματα του Π. Σκουρλέτη προς την ΠΟΠ-ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων των δήμων

Οι δήμοι απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής τους, αυτό το διάστημα να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους κάδους, ενώ αναβάλλονται προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)