to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τέταρτη στον κόσμο η ελληνική αποστολή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2022

Με σημαντικές διακρίσεις για την ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε ο τελικός της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής, World Robot Olympiad 2022


Η ελληνική αποστολή, βάσει της συνολικής βαθμολογίας που συγκέντρωσε, αναδείχθηκε πρώτη στην Ευρώπη και τέταρτη παγκοσμίως, κερδίζοντας 1 αργυρό μετάλλιο και κατακτώντας 2 πέμπτες θέσεις, 1 έκτη θέση με ειδικό βραβείο, 1 όγδοη θέση και 1 ένατη θέση, ανάμεσα σε 365 ομάδες από 73 χώρες από όλο τον κόσμο.

Οι ομάδες και τα έργα που διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2022

Οι πέντε από τις οκτώ ελληνικές ομάδες, Robocores, Minders, Evripos, bitLab, Don’t Litter, Roboks, YellowSquad, JoFre, που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2022, είτε έλαβαν μετάλλιο, είτε κατέκτησαν μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

Αργυρό μετάλλιο και 2η θέση για το ρομποτικό έργο “ Pop2SeeSmartClass” της ομάδας Robocores, στην κατηγορία Future Innovators Λυκείου. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα συσκευών, οι οποίες βοηθούν τους μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Την 5η θέση σε δύο κατηγορίες κατέκτησαν οι ομάδες: Evripos και Yellow Squad. Η Evripos με αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης στην κατηγορία Future Engineers, και η Yellow Squad στην κατηγορία Robo Mission Λυκείου.

6η θέση για την ομάδα “ Minders” με το “ Remind”, ένα έργο για ατομική ανακύκλωση που βασίζεται στη μηχανική μάθηση με σύστημα «ανταμοιβής» στον δημότη, κερδίζοντας παράλληλα το βραβείο startup στην κατηγορία Future Innovators Λυκείου.

Η ομάδα bitLab κατατάχθηκε 8η στην κατηγορία RoboSports μετά από 7 νίκες και μόλις 3 ήττες στο τένις με ρομπότ.

Η ομάδα JoFre κατετάγη στην 9η θέση στη κατηγορία RoboMission Γυμνασίου

Οι ομάδες Roboks (Γυμνάσιο) & Don’tLitter (Δημοτικό) στην 47η & 34η θέση αντίστοιχα, στην κατηγορία Robo Mission.

Η ομάδα bitLab κατατάχθηκε 8η στην κατηγορία Robo Sports μετά από 7 νίκες και μόλις 3 ήττες στο τένις με ρομπότ.

Οι νέοι που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM μαθαίνουν να αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας, να δουλεύουν ομαδικά, να επιλύουν προβλήματα, αλλά και να προτείνουν καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων σύγχρονων ζητημάτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)