to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 09.10.2022

Κοινωνία

Τέταρτη ημέρα μακάβριων επιχειρήσεων: 8 ως τώρα οι επιβεβαιωμένοι νεκροί του ναυαγίου στα Κύθηρα

Μέχρι στιγμής, κατά τις σημερινές επιχειρήσεις έχουν εντοπιστεί τα πτώματα δύο ανδρών, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών να ανεβαίνει στους οκτώ


Συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή 9/10, οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων από στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε 95 ανθρώπους και βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση σε βράχια.

Μέχρι στιγμής, κατά τις σημερινές επιχειρήσεις έχουν εντοπιστεί τα πτώματα δύο ανδρών, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών να ανεβαίνει στους οκτώ. Στο σημείο επιχειρούν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού κι ένα περιπολικό του Λιμενικού από ξηρά.

Συνολικά μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί ογδόντα αλλοδαποί (55 άνδρες, 7 γυναίκες, 17 αγόρια, 1 κορίτσι), ενώ απογευματινές ώρες χθες εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από στελέχη της ΜΥΑ 6 σοροί μεταναστών (4 άνδρες και 2 γυναίκες) που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Χθες, Σάββατο, πραγματοποιήθηκε, με χαρακτηριστική καθυστέρηση, η επιχείρηση για την ανάσυρση πτωμάτων που παρέμεναν στη θάλασσα μετά το ναυάγιο.

Η επιχείρηση έγινε υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με τις δυνάμεις του Λιμενικού να ανασύρουν έξι πτώματα. Πρόκειται για 4 άνδρες και 2 γυναίκες. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν με το ΠΑΘ του Λιμενικού στο λιμάνι της Καλαμάτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή καταγράφηκαν τραγικές εικόνες ντροπής, με τα νεκρά σώματα των προσφύγων και μεταναστών να επιπλέουν στο σημείο του ναυαγίου, ενώ αναγνώστες που επικοινώνησαν με την efsyn.gr ανέφεραν ότι βλέπουν τουλάχιστον επτά πτώματα, πιθανότατα γυναικών.

Από την πλευρά του το Λιμενικό Σώμα υποστήριζε ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα πλωτά μέσα και πως η περισυλλογή των νεκρών θα ξεκινούσε μόλις το επέτρεπε ο καιρός.

Συγγενείς των άτυχων μεταναστών και προσφύγων έχουν καταφτάσει στα Κύθηρα από ξένες χώρες, όπως απ' τη Φινλανδία και τη Γερμανία. Ορισμένοι δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν από τη στεριά, τα αγαπημένα τους πρόσωπα να επιπλέουν νεκρά στη θάλασσα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)