to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 13.12.2021

Κοινωνία

Tέταρτη ημέρα απεργίας στην ακτοπλοϊα - Συγκέντρωση των ναυτεργατών στον Πειραιά

Συνεχίζουν και σήμερα την πανελλαδική απεργία τους οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης. Οι ναυτεργάτες, οι οποίοι απεργούν από την Παρασκευή, εντείνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και άλλα δικαιώματα.


Σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο πλοίο «Blue Star Delos» (απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά).

Με τον απεργιακό τους αγώνα οι ναυτεργάτες διεκδικούν την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ανανέωση και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, επαναπατρισμό των πληρωμάτων στα ποντοπόρα καράβια από τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική, αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας κ.ά.

«Οι ναυτεργάτες με την πάλη τους δίνουν απάντηση στην επιθετικότητα και αδιαλλαξία των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, που επιδιώκουν τη συντριβή του συνόλου των δικαιωμάτων τους. Να μην τολμήσουν κυβέρνηση και εφοπλιστές να εφαρμόσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του "πλοίου ασφαλείας". Καλούμε τους ναυτεργάτες με αποφασιστικότητα να κάνουν δική τους υπόθεση την περιφρούρηση του απεργιακού αγώνα στους καταπέλτες των πλοίων, ενάντια στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που θα επιδιώξουν εφοπλιστές, κυβέρνηση» τονίζουν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ, όπως γράφει το 902.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)