to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 09.12.2021

Διεθνή

Τέταρτη δόση πριν το 12μηνο, προαναγγέλλει ο Μπουρλά της Pfizer

«Μια τρίτη δόση θα προσφέρει, πιστεύω, πολύ καλή προστασία», είπε ο κ. Μπούρλα, προσθέτοντας ότι οι θεραπείες όπως το αντιιικό χάπι Paxlovid της Pfizer θα βοηθήσουν στην πρόληψη νοσηλειών και στον έλεγχο της Covid κατά τη διάρκεια του χειμώνα


Αποκαλυπτική συνέντευξη του επικεφαλής της Pfizer στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, με τον Άλμπερτ Μπουρλά να παραδέχεται ότι ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει την αρχική του εκτίμηση για διάστημα ενός έτους μεταξύ τρίτης και τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, λόγω της Όμικρον.

Όπως ανέφερε εξάλλου, χρειάζεται περισσότερα στοιχεία «από τον πραγματικό κόσμο» σχετικά με τα αποτελέσματα της τρίτης δόσης απέναντι στη νέα παραλλαγή - δηλαδή πόσο καλά την καλύπτει και για πόσο καιρό- εκτιμώντας ωστόσο ότι θα χρειαστούμε μια τέταρτη δόση εμβολίου για να προστατευτούμε πλήρως από την Όμικρον, καθώς μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα μπορούσε να ξεφύγει από την προστασία που παρέχουν τα αντισώματα, έπειτα από τον αρχικό εμβολιασμό.

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι τα απαιτούμενα δεδομένα μπορεί να προκύψουν και στις δύο εβδομάδες και πρόσθεσε ότι η τρίτη δόση θα πρέπει να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να προσφέρει την απαραίτητη προστασία έναντι ενός νέου κύματος λοιμώξεων.

«Μια τρίτη δόση θα προσφέρει, πιστεύω, πολύ καλή προστασία», είπε ο κ. Μπούρλα, προσθέτοντας ότι οι θεραπείες όπως το αντιιικό χάπι Paxlovid της Pfizer θα βοηθήσουν στην πρόληψη νοσηλειών και στον έλεγχο της Covid κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο κ. Μπουρλά είχε αναφέρει πως μπορεί να χρειαστεί και τέταρτη δόση, αλλά υπολόγισε ότι θα χρειαζόταν περίπου ένα χρόνο μετά την τρίτη. Τώρα, είπε ότι ίσως είναι αναγκαίο να γίνει νωρίτερα. «Με την Omicron, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να χρειαστεί να γίνει πιο γρήγορα», τόνισε.

tags: Pfizer

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)