to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:17 | 26.05.2021

Κοινωνία

Στους δρόμους ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφίες)

Πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες εργαζόμενων λένε δυναμικό «όχι» στη διάλυση του 8ώρου


(φωτογραφίες: Άγγελος Καλοδούκας)

Εντείνονται οι αντιδράσεις εργαζόμενων και συνδικάτων για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που βάζει στο στόχαστρο το 8ωρο, καταργεί την κυριακάτικη αργία για δεκάδες κλάδους, κάνει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας «Ανεξάρτητη Αρχή» και φέρνει περισσότερες και φτηνότερες υπερωρίες αλλά και πλαφόν υπέρ εργοδοτών στις αποζημιώσεις.

Πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων πραγματοποίησε μοτοπορεία με αφετηρία το Πεδίον του Άρεως (Λ. Αλεξάνδρας & Μαυρομματαίων) το απόγευμα της Τετάρτης 26/5 τονίζοντας ότι «μέρα με τη μέρα το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη χάνει την ελάχιστη νομιμοποίηση που είχε στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων».

Το μήνυμα ενάντια στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων «πέρασε» από Ομόνοια, Ταύρο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Παγκράτι και άλλες περιοχές.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ διοργάνωσε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία τα Προπύλαια.

«Χρέος δικό μας είναι να αποτρέψουμε κάθε σκέψη για κατάργηση του 8ώρου, για αύξηση των απλήρωτων υπερωριών και της υπερεργασίας, για διευκόλυνση της διαδικασίας απόλυσης προς όφελος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, για περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, για εκφοβισμό των συνδικαλιστικών αγώνων και κινητοποιήσεων» σημειώνει η Πρωτοβουλία των σωματείων.

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, όλα τα δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας σε πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις με στόχο να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που σαρώνει το 8ωρο» καταλήγει το κάλεσμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)