to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 09.03.2019

Κοινωνία

Τετάρτη 19/3: Ημέρα απεργίας και κινητοποιήσεων ενάντια στην αντικοινωνική προσφυγή των φροντιστηριαρχών στο ΣτΕ

Σε σημερινό, έκτακτο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ λήφθηκε η απόφαση για νέες δράσεις, πέραν της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί σε Φροντιστήρια Δ.Ε. και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών για την Τετάρτη, 19 Μαρτίου που συζητείται στο ΣτΕ η ακραία προσφυγή της εργοδοτικής οργάνωσης των φροντιστηριαρχών με στόχο την κατά 50% κατάρρευση του ωρομισθίου


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος:

Σε σημερινό, έκτακτο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ λήφθηκε η απόφαση για νέες δράσεις, πέραν της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί σε Φροντιστήρια Δ.Ε. και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών για την Τετάρτη, 19 Μαρτίου που συζητείται στο ΣτΕ η ακραία προσφυγή της εργοδοτικής οργάνωσης των φροντιστηριαρχών με στόχο την κατά 50% κατάρρευση του ωρομισθίου. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως αν η θρασεία αυτή πρόταση των φροντιστηριαρχών πραγματοποιηθεί, τότε ο εκπαιδευτικός θα αμείβεται με το χαμηλότερο μισθό σε ολόκληρη την Ε.Ε., ήτοι με 3 ευρώ την ώρα (δηλ. 280 ευρώ το μήνα), αν ανήκει στους τυχερούς με πλήρες ωράριο! Σε κάθε περίπτωση, η ενέργεια αυτή της ΟΕΦΕ που επιχειρεί να ανατρέψει δικαστικά νόμο του κράτους αποδεικνύει ότι η συμμετοχή της σε διαπραγματεύσεις με στόχο την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας ήταν ανειλικρινής και παρελκυστική, καθώς την ίδια ώρα επεξεργαζόταν σχέδιο εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών, σκοπεύοντας να τους καταστήσει τους χειρότερα αμειβόμενους εργαζόμενους στη χώρα.

Στο ΔΣ αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εκπαιδευτικών, έξω από το ΣτΕ την ώρα που θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση της προσφυγής. Ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας. Τέλος, την ημέρα της εκδίκασης θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε διάφορα φροντιστήρια της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την απεργιακή κινητοποίηση της 19/3, τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν αναπτύξει τις δικές τους πρωτοβουλίες. Ο ΣΕΦΚ και ο Βύρων πραγματοποίησαν Γενικές Συνελεύσεις, ο ΣΙΕΛ Αχαΐας διοργάνωσε δυναμική κινητοποίηση στην Πάτρα, ενώ έχουν εκδώσει έντυπο υλικό κι έχουν ξεκινήσει εκστρατείες ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς. Τα πρωτοβάθμια σωματεία είχαν παράλληλα αναλάβει την οργάνωση συνέντευξης τύπου για να ενημερωθούν οι πολίτες.

Το αμέσως επόμενο διάστημα της συζήτησης της προσφυγής της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ θα πραγματοποιηθεί έκτακτο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ για να αποτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν νέες πρωτοβουλίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)