to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:31 | 07.12.2022

Κοινωνία

Τεταμένο κλίμα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις οργής από Ρομά

Ένταση στην περιοχή των Μεγάρων, κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου, φωτιά κοντά στις γραμμές στον Ασπρόπυργο. Κλειστή η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Βέροιας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό με τον 16χρονο


Ξεχειλίζει η οργή των Ρομά σε όλη την χώρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.

Σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας, προχώρησαν ρομά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία αριθμός ατόμων έχουν στήσει οδοφράγματα.

Ένταση στην περιοχή των Μεγάρων, φωτιά έχει ξεσπάσει στον Ασπρόπυργο

Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων και πιο συγκεκριμένα από το 39ο έως και το 42ο χιλιόμετρο εξαιτίας διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν Ρομά. Στο οδόστρωμα έχουν πέσει διάφορα αντικείμενα όπως πέτρες και λάστιχα ενώ ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις επικρατεί και κοντά στον συνοικισμό Βλυχό.

Παράλληλα, φωτιά έχει ξεσπάσει στον Ασπρόπυργο κοντά στις γραμμές με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί προβλήματα και καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων.

Όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, παραμένουν ακινητοποιημένοι δυο συρμοί σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο.

Η ενημέρωση αναφέρει: «Eξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».

Αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου   

Αποχώρησαν από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, τα περίπου 50 άτομα τα οποία διαμαρτύρονταν για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά την διάρκεια καταδίωξης. Μετά την αποχώρηση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τις φωτιές που είχαν βάλει οι διαμαρτυρόμενοι σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Δημητρίου.

Στη Μεσσηνία

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή Αριοχώρι Μεσσηνίας, όπου δεκάδες άτομα απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αποχωρήσει από την περιοχή και πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία είχε διακοπεί από το 39 χιλιόμετρο έως το 42 χιλιόμετρο, λόγω διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Ρομά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)