to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 25.10.2013

Κοινωνία

Το τεστ DNA θα δείξει ποιοι είναι οι γονείς της μικρής Μαρίας

Παρά το όργιο φημών και «αποκλειστικών» πληροφοριών από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ γύρω από την υπόθεση της μικρής Μαρίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ DNA της Σάσκα Ρούσεβα, η οποία φέρεται να είναι η βιολογική μητέρα, προκειμένου οι ελληνικές και βουλγαρικές αρχές να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνα.



Η Σάσκα Ρούσεβα και ο σύζυγός της Ατάνας, οι οποίοι ζουν επί αρκετά χρόνια σε γειτονιά των Ρομά, στο Νικολάεβο και εξετάζεται αν όντως είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, εξακολουθούν να αποτελούν κεντρικά πρόσωπα στην ειδησεογραφία των ημερών, όχι μόνο στη Βουλγαρία, αλλά και διεθνώς.


Δεν μπορούσε να κρατήσει το παιδί λόγω φτώχειας



Όπως  δηλώνει η  ίδια η Σάσκα Ρούσεβα, αναγνώρισε το παιδί μόλις το είδε στην τηλεόραση και σκοπεύει να το πάρει πίσω αν αποδειχτεί ότι είναι δικό της. Η γυναίκα δήλωσε στη βουλγαρική τηλεόραση ότι εργαζόταν στην Ελλάδα όταν έφερε στον κόσμο ένα κορίτσι, το οποίο όμως δεν μπορούσε να αναθρέψει, καθώς δεν είχε ούτε χρήματα ούτε χαρτιά. Ετσι, αναγκάστηκε, όπως είπε, να δώσει το παιδί σε άλλη οικογένεια αθίγγανων για να το μεγαλώσει. Η Σάσκα Ρούσεβα και ο σύζυγός της Ατάνας Ρούσεφ, έχουν γύρω στα οκτώ με δέκα παιδιά, τα πέντε από τα οποία είναι ξανθά και μοιάζουν εκπληκτικά στη μικρή Μαρία. Ένα από τα παιδιά μάλιστα, με το όνομα Ίσους, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο BGNES ότι είχε έρθει με την οικογένειά του στην Ελλάδα και άφησαν τη Μαρία στον καταυλισμό.


Ο αδελφός του Ατάνας Ρούσεφ, Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσκα είχε «αφήσει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας». Όπως ισχυρίζεται, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα, όταν οι γονείς της δούλευαν για συγκομιδή ελιών και πορτοκαλιών. Οι γονείς άφησαν όμως, το μωρό τους στη χώρα μας, επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να επιστρέψουν μαζί του στη Βουλγαρία.


Η τηλεόραση μετέδωσε εικόνες  παιδιών -του 15χρονου Ίσους και ενός δίχρονου- στο φτωχό γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο όπου η οικογένεια κατοικεί κάτω από άθλιες συνθήκες


Το ρεπορτάζ του Euronews για το ζευγάρι από τη Βουλγαρία, με δηλώσεις της Σάσκα Ρούσεβα

Η αστυνομία εξακολουθεί να προσανατολίζεται στο σενάριο ότι οι φυσικοί γονείς «έδωσαν» ή πούλησαν το κορίτσι, σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι το γονιδιακό αποτύπωμα του παιδιού δεν ταυτοποιείται με τις  εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν εξαφανίσεις παιδιών ανάλογης ηλικίας και αναλόγων εξωτερικών χαρακτηριστικών, απομακρύνει το σενάριο της αρπαγής.

(πηγή: τα σχετικά δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο)

Διαβάστε σχετικά:

Αύξηση των κρουσμάτων βίας και προκαταλήψεων σε βάρος μεταναστών, Μουσουλμάνων και Ρομά διαπιστώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης 

Η Διεθνής Αμνηστία για την μικρή Μαρία και τους Ρομά

 Η στοχοποίηση των Ρομά μέσω της υπόθεσης της 4χρονης Μαρίας

Στον καιρό των Τσιγγάνων (και της Μαρίας) 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)