to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:15 | 10.01.2013

Διεθνή

Τέσσερις νεκροί Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη από την κακοκαιρία

Τέσσερις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τρεις γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους στη Δυτική Όχθη μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει πλημμύρες στα Παλαιστινιακά Εδάφη όπως και στο Ισραήλ, όπου τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.



Ισραηλινός στρατιώτης σε πλημμυρισμένο δρόμο στην έρημο Νεγκέβ.



Στην Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, οι σοροί δύο γυναικών που φέρονταν ως αγνοούμενες βρέθηκαν σε ένα αυτοκίνητο ενώ ένας άλλος επιβάτης του αυτοκινήτου, όπως φαίνεται ο οδηγός του ταξί, βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές πηγές.


Στην Τζενίν, μια άλλη πόλη στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις πλημμύρες και μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της στην προσπάθειά της να ζεσταθεί, δήλωσε παλαιστίνιος αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας.


Χιόνι έπεσε σήμερα το απόγευμα και στην Ιερουσαλήμ. Για προληπτικούς λόγους, οι ισραηλινές δημοτικές αρχές της Ιερουσαλήμ έδωσαν εντολή για το κλείσιμο των σχολείων.


Παράλληλα στην πόλη Χαντέρα, στο βόρειο Ισραήλ, διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όταν πλημμύρισε ο ηλεκτρικός σταθμός.


Ποταμοί υπερχείλισαν στο βόρειο Ισραήλ και κοντά στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας πλημμύρες ενώ σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν επίσης στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.


Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση δέντρων ή διαφόρων αντικειμένων λόγω της κακοκαιρίας, ενώ η Ένωση Βιομηχάνων υπολόγισε ότι το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ.


Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)