to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:57 | 13.08.2013

Κοινωνία

Τέσσερις ημέρες χωρίς νερό σε Κατάκολο – Πύργο

Επειτα από τέσσερις μέρες διακοπής στην υδροδότησή του είδε ξανά νερό το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα, το Κατάκολο Ηλείας αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Πύργου.


 Το πρόβλημα με τον κεντρικό αγωγό που φέρνει το νερό από τον Ερύμανθο αποκαταστάθηκε το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΥΑΠ (και όχι ΕΥΔΑΠ, όπως γράψαμε την Παρασκευή εκ παραδρομής), ωστόσο χρειάστηκε άλλο ένα 24ωρο προκειμένου ν’ αρχίσει πάλι το νερό να τρέχει κανονικά.

Η «Εφ.Συν.» κατέγραψε αρκετές διαμαρτυρίες παραθεριστών –κυρίως για το καθεστώς της μη ενημέρωσης– από τον Δήμο Πύργου, ο οποίος στο σάιτ του δεν είχε γράψει ούτε μία λέξη για τη ζημιά, ενώ και τα τοπικά έντυπα ενημέρωσης δήλωναν άγνοια για το γεγονός. Οση ώρα συνέβαιναν αυτά βέβαια οι καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και οι απλοί κάτοικοι πλήρωναν –γι’ άλλη μια φορά εμφιαλωμένο νερό– και όσοι ήταν τυχεροί χρησιμοποιούσαν είτε τις γεωτρήσεις τους ή τα ντεπόζιτά τους. Για κάποιο διάστημα επιστρατεύτηκαν οι δεξαμενές του παλιού δικτύου οι οποίες είχαν να καθαριστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και πάλι το νερό απλώς έσταζε στις βρύσες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν πόσιμο.

Εκτός όμως από το Κατάκολο, προβλήματα στην υδροδότηση –με συχνές διακοπές– είχε και η πρωτεύουσα του νομού, ο Πύργος, όπου σύμφωνα με κατοίκους το νερό είτε ερχόταν καυτό είτε είχε ένα περίεργο κίτρινο χρώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα έγκειται κατά κύριο λόγο στο γεγονός πως το νερό που μεταφέρεται από τον Ερύμανθο έχει ισχυρή πίεση, η οποία αντανακλάται στους αγωγούς. Με δεδομένο το γεγονός πως το δίκτυο ύδρευσης είναι πολλών ετών και σχεδόν κατεστραμμένο από την πολυχρησία είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται προβλήματα. Είναι πολλά τα σημεία στον Πύργο που οι δρόμοι έχουν σκαφτεί προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. Το ερώτημα που αναδύεται εδώ είναι ένα: Τι να το κάνεις το φρέσκο νερό, όταν δεν έχεις δίκτυο της προκοπής να το προωθήσεις;

Πηγή: www.efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)